5 φυσικοί τρόποι για να πυκνώσουν τα μαλλιά σας

Η λέπτυνση των μαλλιών, συχνά, θεωρείται πρόδρομο σύμπτωμα της τριχόπτωσης και είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Ενώ υπάρχει πληθώρα προϊόντων στην αγορά που ισχυρίζονται ότι μπορούν να πυκνώσουν και να δυναμώσουν τα μαλλιά, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα των μαλλιών σας που είναι και πιο ανέξοδοι.

Η λέπτυνση των μαλλιών συχνά, προκαλείται από κακή κυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία. Αυτά επιτρέπουν στο αίμα και το οξυγόνο να φτάσει στους θύλακες των τριχών και να μεταφέρει σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά για να διατηρηθούν τα μαλλιά υγιή. Η διάνοιξη αυτών των τριχοειδών αγγείων είναι σημαντική για την πυκνότητα των μαλλιών και την πρόληψη της τριχόπτωσης.

 Άσκηση

Η τακτική αερόβια άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Το τρέξιμο είναι ένα καλό παράδειγμα αερόβιας άσκησης, αλλά οποιοσδήποτε τύπος δραστηριότητας που κάνει την καρδιά να λειτουργεί πιο γρήγορα και το οξυγόνο να ρέει, θα βοηθήσει την υγεία των μαλλιών σας. Με τον καιρό, η κυκλοφορία επιβραδύνεται και οι θύλακες των τριχών είναι από τούς πρώτους που επηρεάζονται, καθώς το σώμα δεν θεωρεί την ανάπτυξη των μαλλιών σημαντική λειτουργία, όσο κι αν εσείς τα θεωρείτε πολύτιμα. Η άσκηση βοηθά να αυξηθεί η κυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία και να απαλλαγεί το σώμα από τις τοξίνες που επηρεάζουν, επίσης, την πυκνότητα των μαλλιών.

Διατροφή

Το λίπος φράζει το κυκλοφορικό σύστημα και μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά φαγητά, ζάχαρη και υδατάνθρακες μπορεί να συσσωρεύσει λίπος και να μειώσει την κυκλοφορία. Αν βελτιώσετε την  διατροφή σας καταναλώνοντας περισσότερα λαχανικά  και φρούτα πλούσια σε βιταμίνες, όχι μόνο θα ελαττωθούν τα αποθέματα λίπους, αλλά ακόμη, θα πάρουν τα μαλλιά σας τα θρεπτικά που χρειάζονται για να γίνουν πυκνά και υγιή όσο μεγαλώνουν. Λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο στην ωμή μορφή τους, αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα υγιεινών τροφών για τα μαλλιά, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προωθούν την υγεία των μαλλιών και προλαμβάνουν την φλεγμονή του τριχωτού που μπορεί, επίσης να προκαλέσει λέπτυνση των μαλλιών και τριχόπτωση.

Αποφύγετε το έντονο styling

Η συνεχής και μακροχρόνια χρήση προϊόντων styling και η έντονη θερμότητα μπορεί  να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα μαλλιά σας. Η θερμότητα είναι πολύ βλαβερή για τα μαλλιά σας, τα στεγνώνει και τα κάνει εύθραυστα, επιρρεπή στο σπάσιμο. Το ψαλίδι για μπούκλες ή για ίσιωμα και το πιστολάκι είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι για την κακή ποιότητα των μαλλιών. Γι΄ αυτό χρησιμοποιήστε τα όσο γίνεται λιγότερο. Ορισμένες λακ και ζελέ μπορεί, επίσης να προκαλέσουν ζημιά στα μαλλιά σας, οπότε αν υπάρχει η δυνατότητα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ζελέ που έχουν σαν βάση το νερό όταν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο. Τα σαμπουάν και οι λοσιόν που περιέχουν χημικά στα συστατικά τους βλάπτουν επίσης την υγεία των μαλλιών. Τα φυσικά σαμπουάν είναι πολύ καλύτερα για την υγεία των μαλλιών σας.

Άγχος

Το μακροχρόνιο άγχος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα  που αποκτούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουν. Έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, σε σημείο που να το θεωρούμε φυσιολογικό, όμως δεν είναι. Το άγχος καταλαμβάνει το σώμα, και προκαλεί την αναστολή κάποιων μη βασικών λειτουργιών, όπως την ανάπτυξη των μαλλιών. Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα στην αποβολή του άγχους: διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή πηγαίνετε μια βόλτα. Η μείωση του άγχους μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία των  μαλλιών σας.

Μασάζ

Ποιος δεν αγαπά ένα καλό μασάζ; Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το καθημερινό μασάζ του τριχωτού είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αποκτήσετε φυσικά πυκνά μαλλιά. Το μασάζ του τριχωτού βοηθάει την κυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία του τριχωτού, ανοίγει τους πόρους και διώχνει τις τοξίνες. Κάντε στο τριχωτό σας ένα μασάζ, 20 με 30 λεπτά, πριν πάτε για ύπνο, ή μικρότερα κατά την διάρκεια της μέρας για να βοηθήσετε την φυσική ανάπτυξη πυκνών και υγιών μαλλιών.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.