Άγχος και τριχόπτωση

Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες της τριχόπτωσης είναι το άγχος. Μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στους ανθρώπους που το βιώνουν, να οδηγήσει σε έλλειψη αυτοπεποίθησης και παραπάνω αύξηση του άγχους.

Να πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση που σχετίζεται με το στρες.

Αναγνώρισε το πρόβλημα – την πηγή του άγχους

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να το αντιμετωπίσεις, είναι να αναγνωρίσεις το πρόβλημα και τι το προκαλεί.

Το άγχος προκαλεί διάφορες συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε τελογενή αλωπεκία. Η τελογενής αλωπεκία εμφανίζεται με ξαφνική απώλεια τριχών.

Η τριχοτιλλομανία, συμβαίνει όταν ένα άτομο τραβάει τα μαλλιά του από άγχος και αγωνία.

Καταλαβαίνοντας τι το προκαλεί, θα μπορέσεις να αναπτύξεις μηχανισμούς αντιμετώπισης για να αποφύγεις το άγχος. Αυτό θα βοηθήσει να σταματήσει και η τριχόπτωση.

Ζήτησε βοήθεια – αντιμετώπισε το άγχος

Μια άλλη μέθοδος αντιμετώπισης της τριχόπτωσης που σχετίζεται με το στρες είναι να ζητήσεις βοήθεια από τον γιατρό σου. Μπορεί να σε βοηθήσει σε συνεργασία με έναν ψυχολόγο. Ο δερματολόγος προτείνει θεραπεία για την τριχόπτωση και ο ψυψολόγος θα βοηθήσει στη διαχείριση του άγχους.

Πρέπει επίσης να σκεφτείς τι σου προκαλεί το άγχος. Αν για παράδειγμα, έχει σχέση με την δουλειά, μπορεί μπορείς να σκεφτείς την πιθανότητα μετάθεσης σε άλλο περιβάλλον ή αν είναι δυνατός να ελαττώσεις τις ώρες δουλειάς.

Σε περίπτωση πένθους, οι συμβουλευτικές συνεδρίες μπορεί να ωφελήσουν.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Η φροντίδα του εαυτού σου πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όταν βιώνεις τριχόπτωση που σχετίζεται με το άγχος.

Ο γιατρός σου μπορεί να σου συστήσει βιταμινούχα συμπληρώματα για να βοηθηθεί η αναγέννηση και η ενδυνάμωση της τρίχας.

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι να γραφτείς σε προγράμματα που έχουν στόχο την χαλάρωση. Το περπάτημα, η γιόγκα, το πιλάτες και ο διαλογισμός αποτελούν αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης του άγχους.

 

Η τριχόπτωση λόγω άγχους δεν είναι ευχάριστη αλλά αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης είναι σημαντικό βήμα στην λύση του προβλήματος.

 

Ο εξειδικευμένος Δερματολόγος μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την τέλεια λύση για τις ανάγκες σου, οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία της τριχόπτωσης.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.