Αιμάτωση του τριχωτού

Χρειάζεται να αυξηθεί η ροή του αίματος στο τριχωτό για καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών;

 

Η ανάπτυξη των μαλλιών είναι απίστευτα αργή, περίπου ένα εκατοστό τον μήνα. Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης διαφέρει, φυσικά, από άνθρωπο σε άνθρωπο, και πολλοί παράγοντες τον επηρεάζουν, όπως η διατροφή, το άγχος και οι ασθένειες.

 

Η ανάπτυξη των μαλλιών ακολουθεί έναν κύκλο: η περίοδος της ανάπτυξης ακολουθείται από μια περίοδο στάσης και έπειτα ακολουθεί η πτώση.

Αν βιώνετε τριχόπτωση ή θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα, υπάρχουν κάποιες θεραπείες για να πετύχετε την καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών σας. 

Μασάζ στο τριχωτό

Είναι αποτελεσματικό;

Υπάρχει η αντίληψη ότι το μασάζ στο τριχωτό, διεγείρει και βοηθάει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το μασάζ στους θύλακες  εντείνει την ροή του αίματος στην βάση της τρίχας, το οποίο θεωρείται μια διαδικασία που βοηθάει τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Θρέψη του τριχωτού και των θυλάκων

 Δεν αποτελεί, σίγουρα, την πιο αποτελεσματική λύση, αλλά, συχνά, παράγοντες, όπως το άγχος, ο μοντέρνος τρόπος ζωής, η κεντρική θέρμανση των σπιτιών και τα χημικά που περιέχονται στα σαμπουάν και στα conditioners, προκαλούν ξηρότητα στο τριχωτό.

Όπως και το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα, έτσι και το τριχωτό έχει ανάγκη από θρέψη και ενυδάτωση.

Αυτό με την σειρά του ενθαρρύνει το αίμα να δώσει τροφή και υποστήριξη στους θύλακες των μαλλιών.

Χρησιμοποιείστε ένα μείγμα από έλαια αμυγδάλου, δενδρολίβανου και μέντας, για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό. Το μασάζ αυτό, δεν είναι μόνο χαλαρωτικό για το τριχωτό, αλλά και θρεπτικό και θερμαντικό.

Απαλές κινήσεις

Αν προσπαθείτε να κάνετε τα μαλλιά σας πιο πυκνά ή να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, μην κάνετε βίαιες κινήσεις για να εντείνετε την ροή του αίματος. Μπορεί να προκαλέσετε ζημιά.

Αγοράστε προσεκτικά τα προϊόντα μασάζ και όταν τα εφαρμόσετε, κάντε απαλές κινήσεις.

Αποτελέσματα

Αν το τριχωτό σας είναι θρεμμένο και ενυδατωμένο και αν κάνετε τακτικά απαλά μασάζ στο κεφάλι, τότε το αίμα θα κυκλοφορεί πιο έντονα στο τριχωτό κι έτσι τα μαλλιά θα προχωρήσουν πιο γρήγορα στον κύκλο της ανάπτυξης.

Μπορεί η αύξηση της ροής του αίματος στο τριχωτό να μην αποτελεί λύση για την τριχόπτωση, αλλά είναι ωφέλιμη για τους θύλακες και το τριχωτό.

 

Για περισσότερες συμβουλές απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο στην τριχόπτωση δερματολόγο.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.