Ανδρική τριχόπτωση – ανδρογενετική αλωπεκία

H ανδρική τριχόπτωση – ανδρογενετική αλωπεκία: Aλήθειες και μύθοι

Ο επιστημονικός όρος για την ανδρική τριχόπτωση ή ανδρικού τύπου αλωπεκία είναι ανδρογενετική αλωπεκία. Υπάρχουν αλήθειες και μύθοι γύρω από την ανδρική τριχόπτωση. Η αλωπεκία εμφανίζεται όταν οι θύλακες των τριχών συρρικνώνονται σε σημείο που να σταματάει η ανάπτυξη της τρίχας. Τότε εμφανίζονται κενά και αραίωση στο τριχωτό.

Πάνω από 50 εκατομμύρια ανδρών, μόνο στις ΗΠΑ, υποφέρουν από ανδρογενετική αλωπεκία. Το ποσοστό αυτό καλύπτει πάνω από τον μισό ανδρικό πληθυσμό της χώρας.

Η τριχόπτωση αποτελεί συνηθισμένη ανησυχία του ανδρικού πληθυσμού, γι΄ αυτό αν αισθάνεστε άσχημα με την ιδέα ότι θα χάσετε τα μαλλιά σας, να ξέρετε δεν είστε μόνοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η αλωπεκία είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες σε  μεγάλη ηλικία, αλλά οι στατιστικές δείχνουν ότι η αλωπεκία, κάποιες φορές,  ξεκινάει μετά την εφηβεία. Μέχρι την ηλικία των 30, σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών θα αρχίσουν να χάνουν μαλλιά.

Το να κατηγορείται η οικογένεια από την πλευρά της μητάρας για την αλωπεκία, είναι μια παλιά ιστορία. Επίσης, αν φοράς καπέλο, δεν προκαλείται άμεσα τριχόπτωση. Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν στο διαδύκτιο σχετικά με τα αίτια της αλωπεκίας. Η πραγματικότητα είναι όμως πως η πάθηση έχει πολλές και σύνθετες αιτίες. Κάποιες από αυτές είναι γνωστές και καλά τεκμηριωμένες, άλλες όμως είναι ακόμα άγνωστες. Έρευνα γίνεται συνεχώς και στοχεύει σε άγνωστες μέχρι πρόσφατα πτυχές της παθογένειας της περίπλοκης αυτής νόσου.

Διυδροτεστοστερόνη

Μια από τις πιο καλά τεκμηριωμένες αιτίες της ανρικού τύπου αλωπεκίας είναι μια ορμόνη που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη, η οποία προκαλεί συρρίκνωση των θυλάκων των τριχών.

Άλλοι παράγοντες που προκαλούν αλωπεκία είναι η γονιδιακή προδιάθεση και η ηλικία.

Αν παρατηρήσετε αραίωση ή υποχώρηση του τριχωτού, είναι καλύτερα να πάρετε μέτρα άμεσα. Ζητήστε από κάποιον φίλο ή  μέλος της οικογένειά σας να ελέγχει περιστασιακά την κορυφή του κεφαλιού σας ή όποιο σημείο είναι δύσκολο να ελέγχετε μόνοι σας.

Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει πολλές λύσεις και για την πρόληψη της τριχόπτωσης και για την αντικατάσταση των μαλλιών.

 

Πηγή: www.transitionshairlosscenters.com

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.