Ανδρικού τύπου αλωπεκία και προστάτης

Ανδρικού τύπου αλωπεκία και προστάτης: νέα ευρήματα

Σύμφωνα με νέα έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι ένας συγκεκριμένος τύπος ανδρικής αλωπεκίας συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη. Τα ευρήματα αφορύν σε ασθενείς γύρω στα 45 έτη που υποφέρουν από τριχόπτωση. Η μελέτη έδειξε ότι από τους 39.000 άνδρες που ρωτήθηκαν για την τριχόπτωσή τους, κοντά στην ηλικία των 45, 40% αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης επιθετικού καρκίνου προστάτη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η ανδρικού τύπου αλωπεκία ή ανδρογεννετική αλωπεκία, όπως είναι γνωστή είναι μια κατάσταση που έχει σαν αποτέλεσμα την τριχόπτωση από την κορυφή του κεφαλιού (συνήθως ξεκινάει με υποχώρηση της γραμμής του τριχωτού) και μερικές φορές από τους κροτάφους. Αυτή η κατάσταση είναι δυστυχώς γενετική και μη αναστρέψιμη.

Το είδος της αλωπεκίας που αναφέρεται στην μελέτη να συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη είναι η “μετωπική και ήπια αλωπεκία της κεφαλής”, η οποία στην κλίμακα Norwood-Hamilton βρίσκεται στο επίπεδο V-VI.

Ανδρικού τύπου αλωπεκία και καρκίνος. Πρέπει να ανησυχώ;

Όπως σε κάθε περίπτωση, αν ανησυχείτε για κάποια ασθένεια ή για το οικογενειακό σας ιστορικό, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή η επιβεβαιωμένη σύνδεση της έρευνας, δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι υποφέρουν από αλωπεκία έχουν την προδιάθεση να νοσήσουν.

Αν ανησυχείτε για την τριχόπτωση και την υγεία σας γενικά, μιλήστε με τον γιατρό σας πρώτα. Για θέματα τριχόπτωσης, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για να σας παρουσιάσει τις επιλογές που υπάρχουν.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.