Ανδρικού τύπου αλωπεκία

Ανδρικού τύπου αλωπεκία: Ερωτήσεις και απαντήσεις

 

Τι είναι η ανδρικού τύπου αλωπεκία; 

Η Ανδρικού τύπου αλωπεκία ή τριχόπτωση, είναι η σταδιακή τριχόπτωση του τριχωτού των ανδρών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αποψιλωμένες περιοχές στο τριχωτό. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει πάνω από το 50% των ανδρών.

Από την στιγμή που είναι γενετική κατάσταση, δεν υπάρχει θεραπεία και δεν μπορεί να ανατραπεί.

Κάποια προϊόντα που διατίθενται από εξειδικευμένους στην τριχόπτωση δερματολόγους, μπορούν να επιβραδύνουν την τριχόπτωση, να φροντίσουν τα υπάρχοντα μαλλιά και να δώσουν μια πιο πυκνή εμφάνιση στα μαλλιά σας. 

Γιατί εμφανίζεται η ανδρικού τύπου αλωπεκία;

 

Το 95% της ανδρικής τριχόπτωσης είναι γενετική και ο όρος ανδρικούτύπου αλωπεκία περιγράφει οποιαδήποτε μορφή γενετικής τριχόπτωσης.

Άλλα είδη τριχόπτωσης, όπως η Γυροειδής αλωπεκία, η οποία προκαλεί αποψιλωμένα κενά στο τριχωτό, προκαλείται από περιόδους έντονου άγχους και τραυματικών εμπειριών και είναι παροδική κατάσταση.

Η ανδρικού τύπου αλωπεκία αποτελεί μια μόνιμη σωματική κατάσταση, όμως υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να επιβραδύνουν την τριχόπτωση, και, φυσικά, υπάρχει και η λύση της εμφύτευσης μαλλιών. 

Πότε εμφανίζεται η ανδρικού τύπου αλωπεκία;

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις  η ανδρικού τύπου τριχόπτωση εμφανίζεται στις ηλικίες 40 με 70, χωρίς όμως να αποκλείεται και η εμφάνισή της στις ηλικίες 20 με 30.

Η τριχόπτωση είναι συνήθως σταδιακή και επηρεάζει την κορυφή ή την γραμμή των μαλλιών, η οποία αρχίζει να  υποχωρεί. Ο ρυθμός της τριχόπτωσης εξαρτάται από το κάθε άτομο.

Υπάρχει και γυναικείου τύπου αλωπεκία; 

Η απάντηση είναι ναι.

Η γυναικείου τύπου αλωπεκία, επίσης γενετική, είναι διάχυτη και αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει με σταδιακή λέπτυνση από την κορυφή και καταλήγει μέχρι τους κροτάφους.

Η γυναικείου τύπου τριχόπτωση μπορεί να περιοριστεί στην λέπτυνση και να μην καταλήξει σε αποψιλωμένα κενά.

Όπως και στην ανδρικού τύπου αλωπεκία, δεν υπάρχει θεραπεία, όμως με την βοήθεια του εξειδικευμένου στην τριχόπτωση δερματολόγου, μπορείτε να αποκαταστήσετε την πληγείσα περιοχή και να έχετε πάλι ένα γεμάτο κεφάλι.

 Ποιες θεραπείες υπάρχουν για την ανδρικού τύπου αλωπεκία;

 

Για πολλούς άνδρες η απώλεια των μαλλιών δεν σημαίνει και αλλαγή του στυλ τους, αφού μπορούν να επωφεληθούν από τις θεραπείες αποκατάστασης και φυσικά της εμφύτευσης, μιας διαδικασίας, που με την βοήθεια της τεχνολογίας, αποκαθιστά πλήρως τις αποψιλωμένες περιοχές.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.