Αντιγηραντική θεραπεία των μαλλιών

Την δεκαετία του 90 εμφανίστηκε ο όρος “αντιγήρανση” και αναφερόταν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος.

Τώρα η αντιγήρανσηπροχωρά και στα μαλλιά. Στην σημερινή κοινωνία οι καταναλωτές είναι πιο ευαισθητοποιημένοι στα υλικά που χρησιμοποιούν ή καταναλώνουν και ψάχνουν πιο υγιεινούς τρόπους  για να θεραπεύσουν την λέπτυνση των μαλλιών, την φθορά του χρώματος, την ξηρότητα και να επαναφέρουν την ισορροπία των επιπέδων των ελαίων.

Γενικά, κάθε φορά που πλένουμε τα μαλλιά μας, αφαιρούμε από το τριχωτό τα φυσικά έλαια και προσθέτουμε χημικά. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν φυτικά έλαια τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι μοιάζουν με τα έλαια του τριχωτού.

Καθώς μεγαλώνουμε τα μαλλιά μας παρουσιάζουν σημάδια γήρανσης. Η έλλειψη θρεπτικών από την διατροφή μας, το τοξικό περιβάλλον και το υψηλό επίπεδο στρες στην καθημερινή μας ζωή οδηγούν στην τριχόπτωση. Η νέα τεχνολογία, όμως, μπορεί να προσφέρει λύσεις στα άτομα που αναζητούν αντιγηραντική θεραπεία.

Προληπτική θεραπεία

Είναι σημαντικό να έχουμε πολλά εργαλεία στην διάθεσή μας για την αντιμετώπιση των αλλαγών που εμφανίζουν τα μαλλιά μας.

  • Ηλικία: εφηβεία-20

Αρχίζει η προληπτική φροντίδα. Η ανάπτυξη των μαλλιών επιβραδύνεται και τα μαλλιά γίνονται πιο λιπαρά.

  • Ηλικία: 20-30

Συνεχίζεται η προληπτική φροντίδα. Τα μαλλιά φτάνουν σε ένα επίπεδο και σταματάνε την ανάπτυξη.

  • Ηλικία: 30-40

Αρχίζει η φροντίδα αναγέννησης. Εμφανίζονται γκρίζες τρίχες, οι θύλακες συρρικνώνονται και τα μαλλιά λεπταίνουν από την συσσώρευση χημικών.

  • Ηλικία: 40-50

Συνεχίζεται η θεραπεία αναγέννησης. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα σωστά προϊόντα αναδόμησης καθημερινά.

  • Ηλικία: 50-60

Αρχίζει η θεραπεία αναδόμησης. Η παραγωγή σμήγματος έχει ελαττωθεί, η αναγενής φάση (της ανάπτυξης) έχει μικρύνει, ενώ έχει αυξηθεί η λέπτυνση και το γκριζάρισμα των μαλλιών. Η αρνητική επίδραση των φαρμάκων αρχίζει να συσσωρεύεται.

  • Ηλικία: 60+

Συνεχίζεται η θεραπεία αναδόμησης. Χρειάζονται περισσότερα προϊόντα ενυδάτωσης επειδή τα μαλλιά γίνονται πιο ατίθασα.

πηγή:nationalhairlossassoc.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.