Εμμηνόπαυση: Λάθη σε σχέση με τα μαλλιά

Η απώλεια των μαλλιών στην εμμηνόπαυση είναι ένα από τα λιγότερο συζητημένα συμπτώματα αλλά μπορεί να γίνει μια αγχωτική κατάσταση για τις γυναίκες που την βιώνουν.

Η εμμηνόπαυση μέσω των αλλαγών που φέρνει σίγουρα μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά και να προκαλέσει έντονη τριχόπτωση.

Υπάρχουν λάθη που μπορείτε να αποφύγετε όταν βιώνετε απώλεια μαλλιών στην εμμηνόπαυση.

1. Η παράβλεψη των πρώτων σημαδιών

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 50% της απώλειας συμβαίνει πριν να είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι. Ψάξτε για τα μικρά σημάδια που κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται αδύναμα ή χωρίς όγκο.

Αυτό μαζί με άλλα συμπτώματα εμμηνόπαυσης μπορεί να αποτελέσει την αφορμή να ζητήσετε συμβουλή από έναν γιατρό για το πώς να τα ελαχιστοποιήσετε.

2. Η υποβάθμιση του ρόλου των ορμονών στην εμμηνόπαυση

Κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης τα επίπεδα των θηλυκών ορμονών πέφτουν. Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών αναλογικά ανεβαίνουν στις γυναίκες και αυτό μπορεί να προκαλέσει λέπτυνση της τρίχας.

Τα ανδρογόνα επηρεάζουν τους θύλακες της τρίχας και οδηγούν στην πτώση. Μερικές φορές οι γιατροί συνταγογραφούν στις γυναίκες ορμονική θεραπεία που βασίζεται στην τεστοστερόνη, η οποία προκαλεί επίσης λέπτυνση και πτώση της τρίχας.

3. Η αντίληψη ότι το πρόβλημα είναι αθεράπευτο

Για τις γυναίκες που βιώνουν απώλεια μαλλιών κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης υπάρχουν λύσεις για αυτό το αγχωτικό πρόβλημα. Μερικές γυναίκες  χρησιμοποιούν περούκες ή  μαντήλες για να καλύπτουν την απώλεια.

Όμως υπάρχουν ιατρικές λύσεις όπως το PRP (αυτόλογη μεσοθεραπεία), η κλασική μεσοθεραπεία και η θεραπεία με λέιζερ. Μια συζήτηση με έναν ειδικό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε διάφορες επιλογές για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα.

4. Η παραμέληση του εαυτού σας

Οι ψυχολογικές επιδράσεις της απώλειας των μαλλιών μπορεί να είναι τεράστιες και να έχουν σοβαρό συναισθηματικό αντίκτυπο στις γυναίκες που την βιώνουν κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Αυτό σε συνδυασμό με άλλες ορμονικές αλλαγές καταρρακώνουν κάποιες γυναίκες. Κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας και να τροφοδοτείτε το σώμα σας με υγιεινό φαγητό, άσκηση και ξεκούραση.

5. Δεν δίνεις χρονικό περιθώριο στην θεραπεία να δράσει

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν ακολουθούν μια θεραπεία για την απώλεια των μαλλιών τους, είναι ότι δεν δίνουν το χρονικό περιθώριο στην θεραπεία να δράσει.

Οι καταστάσεις δεν αλλάζουν μέσα σε μια νύχτα, αλλά χρειάζεται να περάσουν εβδομάδες και μήνες πριν φανεί η διαφορά.

Μην τα παρατάτε αμέσως, αλλά επιμείνετε στην θεραπεία και δώστε το περιθώριο να δράσει.

 

Ο εντοπισμός των πρώτων σημαδιών της απώλειας των μαλλιών και η φροντίδα του εαυτού σας με την κατάλληλη βοήθεια, είναι σημαντικά κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.