Ευαισθησία στην DHT

 Τι είναι η DHT;

Η διυδροτεστοστερόνη (DHT) είναι η νούμερο ένα αιτία τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες. Ο κάθε ένας από εμάς παράγει DHTαλλά τα άτομα που έχουν ευαισθησία σε αυτή την ορμόνη εμφανίζουν τριχόπτωση.

Η DHTσυμβάλλει στην μείωση της διάρκειας της φάσης ανάπτυξης της τρίχας, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται οι θύλακες οπότε να μένουν όλο και λιγότερες τρίχες στο τριχωτό.

Πως μπορώ να καταλάβω αν έχω ευαισθησία στην DHT;

Θα το καταλάβετε από την μορφή της τριχόπτωσης: άνδρες και γυναίκες που χάνουν τα μαλλιά τους στην κορυφή, ενώ το πίσω μέρος μένει γεμάτο. Μπορεί να δείτε έναν εξηντάχρονο με γεμάτο τριχωτό και ένα σαρανταπεντάχρονο με αποψιλωμένη κορυφή. Η διαφορά οφείλεται στην ευαισθησία του σαρανταπεντάχρονου στην DHT.

Οι γυναίκες δεν χάνουν εντελώς τα μαλλιά τους όπως οι άνδρες. Παρουσιάζουν μια διάχυτη τριχόπτωση σε όλο το τριχωτό.

Μερικές αλήθειες για την DHT

  • Η DHT είναι μια ορμόνη που προέρχεται από την τεστοστερόνη η οποία προκαλεί ακμή και τριχόπτωση.
  • Όλοι, άνδρες και γυναίκες, παράγουμε τεστοστερόνη, όμως η ευαισθησία σε αυτήν προκαλεί την τριχόπτωση.
  • Η τριχόπτωση εμφανίζεται με συγκεκριμένη μορφή: γυναικείου ή ανδρικού τύπου αλωπεκία
  • Η DHTείναι υπεύθυνη για την ανδρογενετική αλωπεκία σε άνδρες και γυναίκες.
  • Η DHTπεριορίζει την ροή του αίματος που τρέφει τα μαλλιά με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο λεπτά.

Μπορεί να βοηθήσει ένα φάρμακο που μπλοκάρει τηνDHT;

Για τους άνδρες υπάρχει φάρμακο που μπορεί να μπλοκάρει την μετατροπή της DHT. Για τις γυναίκες δυστυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχο. Οι γυναίκες μετατρέπουν την DHT στις ωοθήκες και στα επινεφρίδια. Δεν έχει βρεθεί ακόμη φάρμακο που να σταματά αυτή την μετατροπή.

Οι εταιρείες που παράγουν συμπληρώματα προωθούν προϊόντα που μπλοκάρουν την DHT, όμως κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί να το κάνει.

Προϊόντα για την τριχόπτωση που βοηθάνε αν έχετε ευαισθησία στηνDHT

  • Τα σαμπουάν που έχουν τα κατάλληλα συστατικά καθαρίζουν τα μαλλιά και απομακρύνουν την DHT, το σμήγμα και τα έλαια από το τριχωτό.
  • Η θεραπεία με λέιζερ χαμηλής έντασης αποτελεί μια καλή λύση για όσους έχουν εμφανίσει γενετική τριχόπτωση. Η θεραπεία με λέιζερ δεν μπλοκάρει την DHT, αλλά ανοίγει τα αγγεία που μπλοκάρει η DHT δίνοντας την δυνατότητα στο αίμα να την “ξεπλένει”. Στοχεύει σε επίπεδο κυττάρων, διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνει την ροή του αίματος και προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών.

πηγή:www.nationalhairlossassoc.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.