Γυροειδής αλωπεκία – υπάρχει θεραπεία;

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που οδηγούν στην τριχόπτωση και στους άνδρες και στις γυναίκες. Μια από τις πιο γνωστές είναι η γυροειδής αλωπεκία, που επηρεάζει πάνω από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η γυροειδής αλωπεκία προκαλείται, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους θύλακες των μαλλιών, κάνοντας τα να νεκρωθούν και να πέσουν. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει, κυρίως τα άτομα κάτω των 20, αν και μπορούν να  επηρεαστούν και παιδιά και ενήλικες, και άντρες και γυναίκες. Τα μαλλιά πέφτουν σε τούφες και συχνά μεγαλώνουν ξανά σε λίγους μήνες.

Όμως, υπάρχει ο κίνδυνος, στο 10% των ατόμων που υποφέρουν από γυροειδή αλωπεκία, η απώλεια να είναι μόνιμη.

Πιθανές αιτίες της γυροειδούς αλωπεκίας

Οι ειδικοί προς το παρόν δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι αυτό που κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στους θύλακες των μαλλιών.
Όμως η κατάσταση αυτή συχνά παρουσιάζεται σε ανθρώπους που έχουν ήδη αυτοάνοσες παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο διαβήτης και νόσοι του θυρεοειδούς.

Τα γονίδια επίσης μπορεί να παίξουν ρόλο στο ποιος θα προσβληθεί από την πάθηση.

Γυροειδής αλωπεκία – Κίνδυνοι για μόνιμη απώλεια μαλλιών

Αν πάσχετε από οποιαδήποτε μορφή αλωπεκίας, φυσικά σας απασχολεί ο κίνδυνος της μόνιμης απώλειας, ιδίως αν άλλα μέλη της άμεσης οικογένειάς σας βιώνουν ήδη την ίδια κατάσταση. Κριτήρια που επηρεάζουν την τριχόπτωση και την ανάπτυξη της τρίχας γενικά, είναι το πόσο νωρίς έχετε προσβληθεί από την ασθένεια, αν έχετε άλλες αυτοάνοσες ασθένειες και αν η τριχόπτωση έχει επεκταθεί καθώς και πόσο γρήγορα.

Πώς ξέρετε ότι έχετε γυροειδή αλωπεκία

Μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα εκτός από την τριχόπτωση, είναι η προβληματική εμφάνιση των νυχιών των χεριών και των ποδιών. Όμως για να είστε σίγουροι για την διάγνωση, πρέπει να δείτε ιατρό. Αυτός θα κάνει ανάλυση των μαλλιών (τριχοριζόγραμμα, τριχοσκόπηση κα.) καθώς πιθανώς και εξέταση αίματος.

Υπάρχει θεραπεία για την γυροειδή αλωπεκία;

Αν και δεν υπάρχει μια σίγουρη θεραπεία, οι περισσότεροι ασθενείς πετυχαίνουν πλήρη ίαση μετά από δοκιμή 1-2 θεραπευτικών προσεγγίσεων. Μιλήστε με τον γιατρό σας και βρείτε την κατάλληλη θεραπεία.

 

Πηγή: www.transitionshairlosscenters.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.