Η χρήση του ζελέ και η σχέση του με την τριχόπτωση

Η χρήση του ζελέ από μόνη της δεν προκαλεί τριχόπτωση, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ζελέ για πολύ καιρό χωρίς να αντιμετωπίσετε αρνητικές παρενέργειες, με την προϋπόθεση ότι πλένετε τα μαλλιά σας καλά κάθε μέρα και αποφεύγετε να κοιμηθείτε με το ζελέ στα μαλλιά.

Όμως το ζελέ μπορεί να έχει έμμεσα σχέση με την τριχόπτωση.

Να γιατί….

 Τα μαλλιά μεγαλώνουν σε φάσεις. Κάθε μια τρίχα στο κεφάλι σας μεγαλώνει για κάποια χρόνια, μετά περνάει στην φάση της στάσης για περίπου δυο εβδομάδες, πριν να πέσει.

Τα μαλλιά που πέφτουν αναπληρώνονται από καινούρια.

 

Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να διατηρείται το τριχωτό καθαρό και τους πόρους ανοικτούς.

  

Παρατηρήσατε ότι τα άτομα με αλωπεκία έχουν γυαλιστερό κρανίο;

Ίσως έχετε παρατηρήσει, ότι τα άτομα με αλωπεκία ή με υποχώρηση του τριχωτού ή με λέπτυνση των μαλλιών, συχνά, έχουν γυαλιστερό κρανίο. Αυτό οφείλεται στην συσσώρευση ενός ελαίου που ονομάζεται σμήγμα, το οποίο συνδυάζεται με τα νεκρά κύτταρα, τα προϊόντα, όπως το ζελέ, και άλλους παράγοντες.

Το λιπαρό αυτό στρώμα συσσωρεύεται και εμποτίζει το κρανίο, οπότε δεν μπορεί να φύγει με τους συμβατικούς τρόπους λουσίματος. Το σκληρό έλαιο γεμίζει τους πόρους, πρώτα στις άκρες και έπειτα εντελώς. Αυτό μειώνει τους θύλακες  των τριχών και τελικά οδηγεί στην τριχόπτωση.

Ενώ, λοιπόν η χρήση του ζελέ δεν προκαλεί άμεσα τριχόπτωση, αποτελεί έναν παράγοντα που οδηγεί σε αυτήν, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια, χωρίς να πλένετε σχολαστικά το κεφάλι σας καθημερινά, ιδιαίτερα πριν από τον ύπνο, για να διατηρήσετε ανοικτούς τους πόρους του δέρματός σας.

 

 

πηγή:www.nicehair.org

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.