Η δράση των προϊόντων πύκνωσης των μαλλιών

Αν χάνετε μαλλιά και ανησυχείτε για την λέπτυνση, μπορεί να καταφύγετε σε προϊόντα πύκνωσης των μαλλιών για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.

 

Τα προϊόντα πύκνωσης των μαλλιών δρουν διαφορετικά από τις θεραπείες αναπλήρωσης των μαλλιών, αφού δεν σταματούν, ούτε αναστρέφουν τα αποτελέσματα της λέπτυνσης των μαλλιών, μόνο τα καλύπτουν.

Τα προϊόντα πύκνωσης των μαλλιών που διατίθενται από τους εξειδικευμένους στην τριχόπτωση δερματολόγους, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτά που θα βρείτε στα εμπορικά καταστήματα και θα σας βοηθήσουν να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Ακολουθεί μια λίστα με προϊόντα και των  δράσεών τους.

Σαμπουάν και conditioners

 

Αυτά τα είδη των προϊόντων έχουν σαν αποτέλεσμα να διογκώνεται το στέλεχος της τρίχας, οπότε να αυξάνεται ο  συνολικός όγκος, ακόμη κι αν τα μαλλιά είναι λιγότερα.

Το κεφάλι, κατά μέσο όρο, περιέχει 10.000 τρίχες και αν η κάθε τρίχα διογκωθεί, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

Το σαμπουάν πύκνωσης των μαλλιών είναι μόνο μια προσωρινή λύση, αφού τα αποτελέσματα διαρκούν μέχρι την επόμενη φορά που θα λούσετε τα μαλλιά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιείται το σαμπουάν πύκνωσης τωνμαλλιών ξανά και ξανά, για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, όμως να ξέρετε ότι, όσες φορές κι αν το χρησιμοποιήσετε, τα αποτελέσματα είναι προσωρινά.

Όταν το σαμπουάν πύκνωσης των μαλλιών χρησιμοποιείται τακτικά,, η επίστρωση δεν θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά, αλλά θα τα κάνει θαμπά. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό σαμπουάν, περιστασιακά, για βαθύ καθαρισμό.

 

Τα σαμπουάν με conditioner, δύο σε ένα, είναι μια καλή λύση, καθώς δεν βαραίνουν τα μαλλιά.

Ένα καλό σαμπουάν πύκνωσης των μαλλιών έχει θεαματικά αποτελέσματα στην εμφάνιση των μαλλιών σας, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι για να αυξήσετε τον όγκο. Όμως δεν είναι το μαγικό ραβδί.

Τα αποτελέσματα  είναι αμυδρά και σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά προσφέρουν μια πραγματική βελτίωση σε όσους ανησυχούν για την εμφάνιση των μαλλιών τους. 

Σπρέι ινών 

Πέρα από τα σαμπουάν ή τα conditiomers, υπάρχει ένας άλλος τύπος προϊόντων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτει τα αποψιλωμένα κενά ή την λέπτυνση των μαλλιών.

Το σπρέι ινών βγαίνει σε μια ποικιλία χρωμάτων και μπορεί ο καθένας να επιλέξει την απόχρωση που ταιριάζει στο φυσικό του χρώμα. Δεν είναι ανάγκη να ταιριάζει απόλυτα, υπάρχουν τόνοι από άσπρο μέχρι μαύρο.

Το προϊόν κολλάει στα υπάρχοντα μαλλιά, δεν επικάθεται, οπότε προσθέτει όγκο. Οι τρίχες και οι ίνες ενώνονται.

Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το αν το στέλεχος της τρίχας έχει αρνητικό ή θετικό φορτίο, η μια άκρη της ίνας θα τείνει προς τα έξω. Αυτό δημιουργεί το αποτέλεσμα των “πευκοβελόνων” και βοηθάει τα μαλλιά να διογκωθούν και να φαίνονται πυκνότερα.

Οι καλύτερες θεραπείες, επίσης, περιέχουν κερατίνη και τα αποτελέσματα είναι τα πιο φυσικά. Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από κερατίνη, οπότε μια θεραπεία που βασίζεται στην ίδια ουσία δίνει σαν αποτέλεσμα,  μαλλιά απαλά στην αφή, που μοιάζουν με πραγματικά.

 

Συμπέρασμα

Οι θεραπείες πύκνωσης μπορεί να έχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα και να βελτιώνουν την εμφάνιση των μαλλιών που, είτε υποχωρούν είτε λεπταίνουν. Έχουν καλύτερα αποτελέσματα αν συνδυαστούν με προϊόντα που σταματούν ή αντιστρέφουν τις συνέπειες της τριχόπτωσης.

Μην περιμένετε, όμως, το θαύμα για να μην απογοητευθείτε. Το αποτέλεσμα των θεραπειών πύκνωσης είναι αμυδρό αλλά φαίνεται φυσικό.

Αγοράστε προϊόντα μετά από συμβουλή εξειδικευμένου στην τριχόπτωση δερματολόγου, επειδή αυτά περιέχουν ισχυρά συστατικά και θα  έχετε πιο ορατά αποτελέσματα σε σύγκριση με τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.