Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα έρθει αντιμέτωπο με την τριχόπτωση κάποια στιγμή στην ζωή του και θα αναζητήσει  μια λύση για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά και σωματικά αποτελέσματά της. Είτε πρόκειται για την ανδρικού τύπου ή την γυναικείου τύπου αλωπεκία, την γυροειδή αλωπεκία ή την προσωρινή τριχόπτωση, γνωστή σαν τελλογενής ροή, τα αποτελέσματα της τριχόπτωσης επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία.

Γι’ αυτό οι επιστήμονες και οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο κάνουν έρευνες και έχουν σύμμαχο την τεχνολογία στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Ήδη γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθούν τεχνητοί θύλακες από εκτύπωση 3D, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εμφύτευση μαλλιών.

 

Αν και αυτή η προσπάθεια είναι ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο, χρησιμοποιείται ήδη δέρμα από εκτύπωση 3 D, για την δημιουργία προϊόντων για το δέρμα και ο στόχος είναι να γίνει το ίδιο και για τα προϊόντα για τα μαλλιά. Βέβαια, η δομή των κυττάρων των θυλάκων είναι πιο περίπλοκη από την αντίστοιχη των κυττάρων του δέρματος.

Φυσικά χρειάζονται ακόμη πολλές έρευνες, όμως η ανάγκη να βρεθεί μια θεραπεία, ενθαρρύνει την έρευνα και την τεχνολογία να συνεχίσουν.

Προς το παρόν, η τεχνολογία βοηθά τους ειδικούς να πραγματοποιήσουν μια εμφύτευση μαλλιών με ακρίβεια και επιτυχία.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.