Η τριχόπτωση στους άνδρες

Ένα μικρό ποσοστό ανδρών αρχίζουν να παρατηρούν  ότι χάνουν τα μαλλιά τους, όταν διανύουν την δεκαετία των 20, αλλά μέχρι να φτάσουν τα 50, περισσότεροι από το 50% θα παρουσιάσουν αυτό που ονομάζουν οι γιατροί «έντονη τριχόπτωση». Κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οφείλονται σε φλεγμονές του τριχωτού, άλλες σε ασθένειες ή στην συνήθεια του τραβήγματος των μαλλιών. Οι περισσότερες περιπτώσεις, όμως, ανήκουν στην κατηγορία της ανδρικού τύπου αλωπεκίας ή, όπως αλλιώς ονομάζεται, ανδρογενετικής αλωπεκίας.

 

Τι είναι η Ανδρικού Τύπου Αλωπεκία;

Η ανδρικού τύπου αλωπεκία οφείλεται εν μέρει στα γονίδια και στην κληρονομική προδιάθεση απορρόφησης ορισμένων χημικών του σώματος. Είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση που δεν είναι ασθένεια, αν και προκαλεί έντονη ανησυχία.

Παρ’ όλο που η τριχόπτωση στους άνδρες είναι, κυρίως, κληρονομική, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό. Έχουν γίνει πολλές έρευνες που βοήθησαν τους γιατρούς να καταλάβουν καλύτερα τον μηχανισμό της ανδρικού τύπου αλωπεκίας και να αναπτύξουν καινοτόμες  μεθόδους αντιμετώπισης.

 

 

πηγή:www.medindia.net

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.