Λέιζερ τριχόπτωσης: τι είναι, έχει αποτελέσματα;

Ποιοι είναι οι πιθανοί υποψήφιοι για θεραπεία με λέιζερ τριχόπτωσης;

Η θεραπεία με λέιζερ τριχόπτωσης αποτελεί μια επιλογή για άνδρες και γυναίκες με κάποια μορφή τριχόπτωσης, που θέλουν να πυκνώσουν τα μαλλιά τους ή να επιβραδύνουν την τριχόπτωση.

Αναφέρεται σαν θεραπεία λέιζερ χαμηλής έντασης, ήπιο λέιζερ, θεραπεία κόκκινου φωτός ή κρύο λέιζερ.

Η θεραπεία είναι μια στρατηγική αναπλήρωσης γι’ αυτούς που έχουν κληρονομική αλωπεκία ή αραίωση.
Πάνω από το 70% των ανδρών και το 40% των γυναικών υποφέρουν από κληρονομική  ή ανδρογενετική αλωπεκία. Στους άνδρες εμφανίζεται σαν οπισθοχώρηση του τριχωτού ή σαν αλωπεκία της κορυφής, ενώ στις γυναίκες εμφανίζεται πιο συχνά σαν διάχυτη αραίωση των μαλλιών.

Πως λειτουργεί

Η θεραπεία με λέιζερ τριχόπτωσης στοχεύει στα κύτταρα. Το φως διεγείρει τους αδυνατισμένους θύλακες, βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία του αίματος και  υποβοηθώντας την σύνθεση της πρωτεΐνης.

Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες που χρησιμοποίησαν το λέιζερ χαμηλής έντασης για θεραπεία, παρατήρησαν ελάττωση της τριχόπτωσης μέχρι και αύξηση των τριχών, μετά από 12 με 26 εβδομάδες.

Ποιος είναι ο πιθανός υποψήφιος;

Φυσικά και οι άνδρες και οι γυναίκες με τριχόπτωση ευελπιστούν να ανακτήσουν τα μαλλιά τους.

Από την στιγμή, όμως, που το λέιζερ τριχόπτωσης δεν μπορεί να αναζωογονήσει έναν νεκρό θύλακα τρίχας, οι εντελώς άδειες περιοχές δεν έχουν καλή απόδοση. Όμως το λέιζερ μπορεί να είναι μια καλή  συμπληρωματική επιλογή για κάποιον που ακολουθεί ήδη μια άλλη θεραπεία αποκατάστασης των μαλλιών.

Επίσης, οι ασθενείς που πάσχουν από δερματικές ασθένειες, έγκυες, γυναίκες σε λοχεία και με εμμηνόπαυση, πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή πριν τη θεραπεία με λέιζερ τριχόπτωσης.

Κατηγορίες τριχόπτωσης

Οι γιατροί χωρίζουν την τριχόπτωση σε διαφορετικές κατηγορίες για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Άνδρες

Οι Norwood-Hamilton καθόρισαν τα επίπεδα της τριχόπτωσης διαβαθμίζοντας τα από I  μέχρι VIII. Το 1951 ο Hamilton επινόησε το σύστημα μετά από μελέτη 300 ανδρών. Το 1975 ο  DrNorwood βελτίωσε το σύστημα μετά από μελέτη 1000 ανδρών. Η θεραπεία με λέιζερ χαμηλής έντασης τυπικά, απευθύνεται σε άνδρες με τριχόπτωση στις βαθμίδες από IIα μέχρι V.

Γυναίκες

Το 1977, ο Ludwig επινόησε ένα σύστημα κατηγοριοποίησης της γυναικείας  τριχόπτωσης με τρεις βασικές κατηγορίες. Η κατηγορία Ι χαρακτηρίζεται από αραίωση στην στεφάνη, η κατηγορία ΙΙ χαρακτηρίζεται από υπερβολική αραίωση στην ίδια περιοχή, και  η κατηγορία ΙΙΙ από ολική απώλεια των μαλλιών.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, αναπτύχθηκε η κλίμακα Savin, η οποία εστιάζει  και στην τριχόπτωση και στην πυκνότητα των μαλλιών. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν Ι-1,Ι-2,Ι-3,Ι-4,ΙΙ-1,ΙΙ-2,ΙΙΙ, προχωρημένη και μετωπιαία. Η θεραπεία με το λέιζερ απευθύνεται σε γυναίκες με σημαντική απώλεια, στις βαθμίδες  Ι-4, ΙΙ-1, ΙΙ-2 ή στην μετωπιαία.

Πρόσθετη έρευνα

Το 2009, οι ερευνητές μελέτησαν 110 άτομα στις βαθμίδες από IIa μέχρι V. Η μελέτη σύγκρινε τα αποτελέσματα ανάμεσα σε μια ομάδα που δεν χρησιμοποίησε  λέιζερ με αυτήν που χρησιμοποίησε την χτένα λέιζερ. Μετά από 26 εβδομάδες  τα μέλη της δεύτερης ομάδας παρουσίασαν σημαντική αύξηση στην πυκνότητα των μαλλιών, σε σχέση με την πρώτη.
Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η χτένα λέιζερ είναι ένα αποτελεσματικό, ανεκτό και ασφαλές όργανο φωτοθεραπείας για την θεραπεία της τριχόπτωσης στους άνδρες.

 

Πηγή: www.transitionshairlosscenters.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.