Ανδρικά μαλλιά: 5 Μύθοι που δεν γνωρίζεις

Μύθοι για τα ανδρικά μαλλιά

Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για τα ανδρικά μαλλιά;  Ξανασκεφτείτε το. Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα μαλλιά των ανδρών, κάποιους από τους οποίους, πιθανόν, να μην τους γνωρίζετε. Δείτε παρακάτω 5 από αυτούς:

Ανδρικά μαλλιά – Μύθος 1: Τα σφιχτά καπέλα οδηγούν στην φαλάκρα

Τα καπέλα δεν έχουν καμμία σχέση με την φαλάκρα.  Αν φοράς ένα σφιχτό καπέλο δεν θα οδηγηθείς στην φαλάκρα. Οι μόνοι παράγοντες που μπορούν να το κάνουν αυτό, είναι τα γονίδια, οι ορμονικές ανισορροπίες και οι παθήσεις του δέρματος.

Ανδρικά μαλλιά – Μύθος 2: Η πιτυρίδα προκαλείται από την ξηρότητα του τριχωτού

Όταν βλέπετε πιτυρίδα στο μαύρο σας πουκάμισο, είναι εύκολο να υποθέσετε ότι οφείλονται στην ξηρότητα του τριχωτού, ειδικά τον χειμώνα όταν το δέρμα είναι ξηρό. Όμως η πιτυρίδα οφείλεται στην πραγματικότητα στην συσσώρευση μυκήτων στο κρανίο. Όταν έχετε πιτυρίδα χρησιμοποιήστε ένα φαρμακευτικό σαμπουάν κι όχι μαλακτική λοσιόν.

Ανδρικά μαλλιά – Μύθος 3: Το σαμπουάν σταματά να δρα μετά από κάποιο διάστημα

Αν χρησιμοποιείτε το  ίδιο σαμπουάν συνέχεια, πρέπει να αλλάξετε επειδή σταματά να δρα, σωστά; Λάθος. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο σαμπουάν για χρόνια και να καθαρίζουν τα μαλλιά σας. Όμως αν χρησιμοποιείτε προϊόντα όπως ζελέ ή πηλό, τότε ίσως πρέπει να χρησιμοποιείτε, μια φορά την εβδομάδα, ένα ισχυρό καθαριστικό σαμπουάν για να απαλλαχτείτε από τα υπολείμματα τους. Εξαίρεση αποτελούν τα φαρμακευτικά σαμπουάν τα οποία πρέπει να εναλλάσονται ανά περίπου τρίμηνο.

Ανδρικά μαλλιά – Μύθος 4: Το άγχος κάνει τα μαλλιά γκρίζα

Το άγχος δεν θα κάνει τα μαλλιά σας γκρίζα πριν την ώρα τους. Το οικογενειακό σας ιστορικό και τα γονίδια παίζουν μεγαλύτερο ρόλο.  Ενώ τα ψηλά επίπεδα άγχους μπορούν να προκαλέσουν οξείδωση στα κύτταρα που παράγουν το χρώμα, ενοχοποιείται μόνο για λίγες γκρίζες τρίχες.

Ανδρικά μαλλιά – Μύθος 5: Μπορείς να εκπαιδεύσεις τα μαλλιά σου

Ίσως έχετε ακούσει ότι αν θέλετε να αποκτήσετε ένα συγκεκριμένο χτένισμα, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τα μαλλιά σας να στρώνουν με συγκεκριμένο τρόπο. Το γεγονός είναι ότι δεν μπορείτε να εκπαιδεύσετε τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά δεν είναι μυς και δεν έχουν μνήμη. Οι θύλακες καθορίζουν την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες. Με την σωστή πληροφόρηση, μπορείτε να χτενίσετε και να περιποιηθήτε  τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο.

 

Πηγή: transitionshairlosscenters.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.