Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η δυσανεξία σε κάποιες τροφές της καθημερινής μας διατροφής, όπως το τυρί, τα μούρα, η γλουτένη,αποτελεί αιτία τριχόπτωσης.
Τι μπορούμε να τρώμε για να βελτιώσουμε την ανάπτυξη των μαλλιών μας;
Υπάρχουν τροφές οι οποίες είναι ωφέλιμες για την υγεία των μαλλιών.
Ωφέλιμες τροφές
Αν δεν έχετε δυσανεξία σε κάποιες από τις ακόλουθες τροφές, μπορείτε να δοκιμάσετε:
- κρέας και ψάρι (2 με 4 κουταλιές την ημέρα είναι αρκετό)
- ζωμός κρέατος ή ψαριού
- chia (φυτική πρωτεΐνη)
- σαλάτες
- λαχανικά (καλύτερα μαγειρεμένα παρά ωμά)
- ξηρούς καρπούς εκτός από φιστίκια
- αβγά
- νερό (φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο)
- αβοκάντο
- φρέσκα φρούτα -όχι πάνω από μια μερίδα την ημέρα
- ρύζι και γάλα ρυζιού (βιολογικό) σε μικρή ποσότητα
- γάλα και κρέμα καρύδας (από χάρτινη συσκευασία)
- γάλα αμυγδάλου
- λάδι καρύδας (για τηγάνισμα) και ελαιόλαδο (για την σαλάτα)
- πατάτες και γλυκοπατάτες
- κινόα και σίκαλη (με μέτρο)
- κονσέρβα ψαριού (σε λάδι ή άλμη)
- βούτυρο
- φακές και φασόλια (μουσκεμένα για 12 ώρες πριν μαγειρευτούν)
- μέλι (σε μικρές ποσότητες)
- κάστανα
- αλεύρι από φακές, ρεβίθια, κάστανα,καρύδα (σε μικρές ποσότητες)
- smoothiesαπό λαχανικά με ένα φρούτο μέσα
- τσάι από βότανα
Επιβαρυντικές τροφές που προκαλούν τριχόπτωση
- όσες τροφές έχετε δυσανεξία
- τόνος, ξιφίας
- σιτάρι, σίκαλη, βρώμη, κριθάρι, καλαμπόκι
- τα γαλακτοκομικά προϊόντα ζωικής προέλευσης
- προϊόντα από σόγια
- μαργαρίνη
- τουρσιά λαχανικών
- φιστίκια
- άσπρη ή μαύρη ζάχαρη, στέβια, ή αλόη
- τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
- καφές και ποτά που περιέχουν καφεΐνη
- αναψυκτικά
- smoothies φτιαγμένα μόνο με φρούτα
- αλκοολούχα ποτά
Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε
- μαγειρεμένες ή ζεσταμένες σε φούρνο μικροκυμάτων επειδή καταστρέφονται τα θρεπτικά τους
- να μην τρώτε τις ίδιες τροφές κάθε μέρα γιατί μπορεί να έχετε δυσανεξία στις συγκεκριμένες τροφές
- να μην ακολουθείτε δίαιτες χαμηλών θερμίδων καθώς το σώμα χρειάζεται ενέργεια για να διώξει τις τοξίνες και τα μαλλιά χρειάζονται θρεπτικά για να μεγαλώσουν.
πηγή:www.nationalhairlossassoc.com