Οι κοτσίδες προκαλούν τριχόπτωση;

Πρόσφατα, οι ειδικοί έχουν αναγνωρίσει μια σχέση ανάμεσα στον τρόπο χτενίσματος και την τριχόπτωση, δηλαδή πόσο σφιχτά δένετε τα μαλλιά σας, πόσο συχνά βάζετε extensions και πόσο συχνά βάφετε τα μαλλιά σας.

Η άποψη ότι η τριχόπτωση γίνεται πιο έντονη όταν πιάνετε τα μαλλιά σε κοτσίδα,τις περισσότερες φορές είναι λανθασμένη. Υπάρχουν όμως χτενίσματα που οδηγούν στην τριχόπτωση.

Αν πιάνετε τα υγρά μαλλιά σε κοτσίδα…

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Τα υγρά μαλλιά είναι εύθραυστα γι’ αυτό πρέπει να τα χειρίζεστε ήπια. Αν τα τραβάτε όταν είναι υγρά προκαλείται σπάσιμο της τρίχας.

Χτενίσματα που προκαλούν τριχόπτωση

Extensions

Είναι η πιο συνηθισμένη αιτία τριχόπτωσης στις νεαρές γυναίκες. Τα extensionsχρησιμοποιούνται για να δώσουν πρόσθετο όγκο και πυκνότητα στα μαλλιά. Χρειάζονται περιποίηση και συχνή αλλαγή. Αν τα extensions είναι βαριά τραβάνε το στέλεχος της τρίχας, οπότε καταστρέφονται οι θύλακες, σταματάνε να μεγαλώνουν τα μαλλιά και εμφανίζονται κενά σημεία.

Τα σφιχτά χτενίσματα προκαλούν τριχόπτωση από έλξη.

Οι σφιχτές πλεξούδες και οι σφιχτοί κότσοι οδηγούν σε τριχόπτωση που ονομάζεται αλωπεκία από έλξη. Το συνεχές τράβηγμα του στελέχους της τρίχας καταστρέφει τους θύλακες. Τα αποτελέσματα της τριχόπτωσης από έλξη είναι μόνιμα.

Οι βαφές και οι χημικές επεξεργασίες οδηγούν στην τριχόπτωσης

Οι τάσεις της μόδας οδηγούν τις γυναίκες σε δραστικές αλλαγές του χρώματος των μαλλιών τους. Όσο ελκυστική και αν φαίνεται η ιδέα να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας από καστανό σε ασημί, πρέπει να σκεφτείτε όλα τα δυνατά χημικά που θα εφαρμοστούν στα μαλλιά σας. Η πιο συνηθισμένη συνέπεια είναι να καταστραφούν όλα τα θρεπτικά και οι πρωτεΐνες των μαλλιών, οπότε οι άκρες να σπάζουν εύκολα.

πηγή:nationalhairlossassoc.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.