Οι τροφές που προκαλούν τριχόπτωση

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει σαμπουάν, μασάζ και θεραπείες για την πύκνωση των μαλλιών, αλλά μάταια. Η τριχόπτωση συνεχίζει να χειροτερεύει, χωρίς σημάδια βελτίωσης.

Ανάλογα με την αιτία, θα μπορούσατε να σκεφτείτε την εμφύτευση μαλλιών, αλλά, πρέπει να ξέρετε ότι οι τροφές που καταναλώνετε επηρεάζουν την υγεία των θυλάκων.

Γνωρίζουμε την επίδραση των τροφών στο σώμα, στο δέρμα και στα μαλλιά. Δεν γνωρίζουμε, όμως, ότι υπάρχουντροφές που προκαλούν τριχόπτωση.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς προκαλούν ή επιδεινώνουν την τριχόπτωση

Τηγανιτές τροφές

 

Οι τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ανθυγιεινά λίπη, δεν είναι καλές για την υγεία μας, αλλά αυτές που περιέχουν υδρογονοποιημένα λάδια, όπως οι τηγανιτές τροφές μπορεί να είναι επιζήμιες  και για τα μαλλιά.

Έχει αποδειχθεί, σε μελέτες, ότι και τα κεκορεσμένα και τα ακόρεστα λίπη συνδέονται με τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης που με την σειρά της οδηγεί σε περισσότερη ΔΥΤ, ένα υπό-προϊόν που έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί τριχόπτωση.

Τα υδρογονοποιημένα λάδια έχουν διαφορετική επίδραση. Καταστέλλουν την παραγωγή σημαντικών λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη υγιών μαλλιών.

 

Τροφές με υποκατάστατα ζάχαρης

 

Αν αγαπάτε τα γλυκά, οι τροφές με υποκατάστατα ζάχαρης, φαίνονται μια καλή λύση, όμως, ίσως να προκαλείτε μεγαλύτερο κακό από ότι αντιλαμβάνεστε.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Φαρμάκων, η ασπαρτάμη, ένα συνθετικό γλυκαντικό, συνδέεται με την τριχόπτωση, καθώς επίσης και με άλλα δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως πρήξιμο, ανικανότητα και κατάθλιψη.

 

Απλοί υδατάνθρακες

 

Τα οφέλη της κατανάλωσης υδατανθράκων ολικής άλεσης είναι γνωστά. Το λευκό ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά  αποτελούν μια λιγότερο δημοφιλή επιλογή.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι απλοί υδατάνθρακες, όπως είναι οι λευκοί υδατάνθρακες, μπορεί να είναι πιο επιζήμιοι από ότι νομίζατε.

Όταν τρώμε επεξεργασμένους υδρογονάνθρακες, όλα τα θρεπτικά που προσλαμβάνουμε χρειάζονται για την πέψη των συστατικών τους, τα οποία έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Και αυτή η ζάχαρη είναι το πιο επικίνδυνο στοιχείο που οδηγεί, έμμεσα, στην τριχόπτωση.

Η ζάχαρη, όπως είναι γνωστό, αναστέλλει την ικανότητα του σώματος να αντιμετωπίσει το άγχος. Σε πολλές περιπτώσεις τριχόπτωσης, το άγχος παίζει πρωταρχικό ή βοηθητικό ρόλο. Γι’ αυτό, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων υδατανθράκων, ασυναίσθητα, επιδεινώνετε την τριχόπτωσή σας.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες και οι τροφές με φυτικές ίνες, όπως οι μπανάνες, θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο σώμα σας τα θρεπτικά που χρειάζεται. Ακόμη, η πέψη τους είναι πιο εύκολη και οι θύλακες δέχονται περισσότερο απόθεμα αίματος.

 

Πρόσθετα

 

Τα πρόσθετα έχουν κατηγορηθεί για πολλούς λόγους και δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, να επηρεάσουν την συμπεριφορά των παιδιών και να προκαλέσουν άμεσα τριχόπτωση, ακόμη κι αν είναι φυτικής προέλευσης.

Το κόκκινο χρώμα που βρίσκεται συχνά σε γιαούρτια, χυμούς και άλλες τροφές, προέρχεται, στην πραγματικότητα από αποξηραμένους κοριούς. Έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν επικίνδυνες αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα και πιστεύεται ότι ευθύνονται, άμεσα, για την τριχόπτωση.

Το χρώμα της καραμέλας, ένα μη φυσικό πρόσθετο, που κυκλοφορεί εδώ και καιρό, έχει συνδεθεί με πολλά προβλήματα, κι ένα από αυτά είναι η τριχόπτωση. Το πρόσθετο αυτό δημιουργείται με την επεξεργασία πολλών ανεπιθύμητων συστατικών, όπως καυστικό οξύ, αμμωνία και υποθειικό άλας.

 

 

Συμπέρασμα

 

Διαλέγοντας βιολογικά προϊόντα και αποφεύγοντας τις παραπάνω τροφές μπορείτε να κάνετε την διαφορά στα μαλλιά σας. Μια σωστή διατροφή δεν θα φέρει το θαύμα, αλλά θα προλάβει την λέπτυνση ή υποχώρηση των μαλλιών και θα ενθαρρύνει την αναγέννησή τους.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.