Πιτυρίδα και τριχόπτωση: υπάρχει συσχέτιση;

Η πιτυρίδα οδηγεί σε τριχόπτωση;

Η πιτυρίδα αποτελεί ένα θέμα που προκαλεί αμηχανία, αν και δεν είναι πάντα ορατή. Οφείλεται σε ξηρότητα του κρανίου, σε έκζεμα ή ίσως σε μια ήπια μυκητιακή μόλυνση.

Εμφανίζεται με την μορφή άσπρων νιφάδων που διακρίνονται έντονα στα ρούχα, ειδικά αν είναι μαύρα. Υπάρχουν μερικές θεραπείες, αλλά κάποιες φορές, το πρόβλημα επιμένει. Αν και, κατά ένα μεγάλο μέρος, θεωρείται μόνο αισθητικό πρόβλημα, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πιτυρίδα μπορεί πράγματι να είναι αιτία τριχόπτωσης.

Το ξύσιμο προκαλεί πτώση των μαλλιών. Αν έχετε πιτυρίδα, έχετε και φαγούρα στο κρανίο. Αυτό σημαίνει ότι ξύνετε το κεφάλι σας πολύ πιο συχνά από το μέσο άτομο, με πιθανό αποτέλεσμα να πέφτουν τα μαλλιά. Τα ευρήματα μιας έρευνας έδειξαν ότι το 40% των γυναικών χάνουν μαλλιά εξ ‘αιτίας του ξυσίματος και του τριψίματος του κρανίου.

Δερματίτιδα

Πολλές περιπτώσεις τριχόπτωσης, με παρουσία πιτυρίδας, οφείλονται σε δερματίτιδα, ένας όρος που περιγράφει παθήσεις όπως το έκζεμα, την ψωρίαση τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα κ.α..

Αυτή η πάθηση αποτελεί μια φλεγμονή του τριχωτού, η οποία μπορεί να προέρχεται από διάφορες αιτίες, όπως το στρες, η αλλαγή της εποχής και η κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Όταν είναι ήπια, αποτελεί μόνο μια απλή ενόχληση, αλλά όταν είναι έντονη, μπορεί να προκαλέσει πληγές και πρήξιμο.

Οι περισσότερες περιπτώσεις τριχόπτωσης, λόγω πιτυρίδας, οφείλονται συνήθως σε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Προσέξτε τα σαμπουάν σας

Αν παρατηρήσετε έντονη τριχόπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά σαμπουάν και προϊόντα για την καταπολέμησή της. Όμως, υπάρχει ένα συστατικό σε πολλά από αυτά τα προϊόντα, η μινοξιδίλη. Αυτη στην πραγματικότητα, προκαλεί πιτυρίδα και κατά συνέπεια πιθανώς περισσότερο ξύσιμο και πτώση των μαλλιών.

Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Γι ‘αυτό χρειάζεται να προσέξετε πολύ τα συστατικά των ειδικών για τριχόπτωση προϊόντων που διαλέγετε για τα μαλλιά σας.

Συμπέρασμα

Είναι, λοιπόν, εύκολο να καταλάβετε ότι η πιτυρίδα μπορεί να συνδέεται με την τριχόπτωση. Το πώς συνδέονται, εξαρτάται από την κάθε περίπτωση, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης που δίνουν λύσεις για την επαναφορά της υγείας των μαλλιών.

 

Πηγή: www. transitionshairlosscenters.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.