Ποιες θεραπείες ομορφιάς καταστρέφουν τα μαλλιά;

Στην σημερινή κοινωνία, που δεχόμαστε βομβαρδισμό από φωτογραφίες διασημοτήτων στις ειδήσεις, στο Internetκαι στα περιοδικά, η όμορφη εμφάνιση έχει γίνει προτεραιότητα για όλους. Ειδικά οι γυναίκες υποβάλλουν τον εαυτό τους σε εντατικές δίαιτες και θεραπείες ομορφιάς για να αισθάνονται λαμπερές και να ακολουθούν τις τάσεις της μόδας.

Όμως, κάποιες από αυτές τις θεραπείες ομορφιάς μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό, στο σώμα, πέρα από την εμφάνιση. Αυτό ισχύει περισσότερο στα μαλλιά, καθώς, ακόμη και τα πιο γερά και υγιή μαλλιά μπορούν να καταστραφούν από τα σκληρά χημικά και τις έντονες θεραπείες.

 

Το παράδειγμα της Jennifer Aniston

Η γνωστή ηθοποιός του Hollywood, με τις ωραίες τρέσες, αναγκάστηκε να κόψει τα μαλλιά της, επειδή είχαν καταστραφεί από μια Βραζιλιάνικη θεραπεία ισιώματος των μαλλιών. Η θεραπεία ήταν ένας συνδυασμός τυπικής αφυδάτωσης και κερατίνης, για να μείνουν τα μαλλιά ίσια για πάνω από 3 μήνες. Αν και δεν έχει αποδειχθεί επικίνδυνη αυτή η θεραπεία, τα αποτελέσματα μιας θεραπείας διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση των μαλλιών, γι’ αυτό καλό είναι να γίνεται πρώτα μια δοκιμή.

Προσέξτε τις πλεξούδες και τα extensions

Μια άλλη τεχνική, που είναι στην μόδα, ειδικά για τα Afro μαλλιά, είναι το πλέξιμο. Όμως, παρουσιάστηκαν πολλές περιπτώσεις με αλωπεκία λόγω έλξης, είτε λόγω της κακής ποιότητας, είτε λόγω του σφιχτού πλεξίματος. Γι’ αυτό, όσοι θέλετε να δώσετε πρόσθετο μήκος ή όγκο στα μαλλιά σας με extensions, να ξέρετε ότι και αυτά αν δεν εφαρμοστούν και δεν συντηρηθούν σωστά, μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Όλη αυτή η κατάσταση τραυματίζει το τριχωτό και η αποκατάσταση κοστίζει.

 

Ζημιά που προκαλείται από τα χημικά και την θερμότητα

Υπάρχουν πολλές θεραπείες ομορφιάς για τα μαλλιά που χρησιμοποιούν χημικά ή συσκευές, για να τα ισιώνουν, όπως το σίδερο, να τα βάφουν, ή να τα κάνουν σγουρά. Όμως, αυτές οι θεραπείες πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή, καθώς, αν γίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα μαλλιά.

Για παράδειγμα, αν βάφετε συχνά τα μαλλιά σας, θα παρατηρήσετε ότι γίνονται ξηρά, θαμπά και εύθραυστα, ειδικά αν η βαφή περιέχει υπεροξειδάση. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι μόνιμες θεραπείες, όπως η περμανάντ ή η ισιωτική με χημικά, μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη ζημιά, όπως λέπτυνση και, ακόμη, και τριχόπτωση, αν γίνονται συνεχώς. Τα μαλλιά γίνονται, επίσης, ξηρά με την συχνή χρήση θερμότητας από το πιστολάκι ή την μασιά.

 

Όλα με μέτρο

Αυτό που προσπαθούμε να σας πούμε, είναι, ότι πρέπει να έχετε υπ’ όψιν τις πιθανότητες ζημιάς από τις θεραπείες ομορφιάς και να διαλέγετε τα σωστά προϊόντα. Αν θέλετε να ισιώσετε και να βάψετε τα μαλλιά σας, να προσθέσετε extensions και να τα πλέξετε,  μην το παρακάνετε, για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλύτερη ποιότητα στα μαλλιά σας.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.