Συμβουλές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

 

Οι δερματολόγοι δίνουν, συχνά, τις ακόλουθες συμβουλές στους ασθενείς που έχουν τριχόπτωση:

1.Φροντίστε σωστά τα μαλλιά σας.Σε πολλούς ανθρώπους προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο τρόπος που χτενίζουν τα μαλλιά τους, ή ο τρόπος που τα πλένουν και τα στεγνώνουν, συμβάλλει στην τριχόπτωση.

  1. Μην σταματάτε το φάρμακο που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Ορισμένα φάρμακα προκαλούν τριχόπτωση. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να σταματήσετε το φάρμακο που σας έχουν συνταγογραφήσει, αμέσως μόλις αρχίσει η τριχόπτωση, επειδή οι παρενέργειες από την απότομη διακοπή μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

Αν θεωρείτε ότι το φάρμακο είναι η αιτία της τριχόπτωσής σας, μιλήστε με τον γιατρό που σας το συνταγογράφησε, για να το αντικαταστήσετε, αν είναι δυνατόν, με άλλο σκεύασμα.

3.Λάβετε υπ’ όψιν ότι η τριχόπτωση μπορεί να είναι παροδική. Μερικές καταστάσεις της ζωής οδηγούν στην τριχόπτωση. Για παράδειγμα, κάποια ασθένεια, ο τοκετός και το άγχος.

Κατά την διάρκεια μιας τέτοιας κατάστασης, το σώμα αντιδρά στέλνοντας περισσότερες τρίχες, απ’ ότι συνήθως, στην φάση της στάσης. Ο ιατρικός όρος για αυτή την πάθηση είναι τελογενής ροή. Κατά την διάρκειά της, το σώμα αποβάλλει μεγάλο αριθμό τριχών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα μαλλιά αρχίζουν να μεγαλώνουν ξανά χωρίς κάποια βοήθεια.

4.Κλείστε ραντεβού με έναν δερματολόγο. Οι αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση είναι πολλές. Αν σας ανησυχεί η τριχόπτωσή σας, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα δερματολόγο, ο οποίος θα εντοπίσει την αιτία της τριχόπτωσής σας και θα σας εξηγήσει τι αποτελέσματα πρέπει να περιμένετε από την θεραπεία.

Η θεραπεία της τριχόπτωσης θοηθάει τους πάσχοντες να αισθανθούν καλύτερα. Ειδικά στις γυναίκες, η απώλεια των μαλλιών οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, τις κάνει να αισθάνονται αμήχανα και λιγότερο ελκυστικές. Ο δερματολόγος μπορεί να προσφέρει λύσεις για να βελτιωθεί η εμφάνισή σας και η ψυχολογία σας.

 

 

πηγή:www.add.org

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.