Θεραπεία της αλωπεκίας με φάρμακο για την οστεοπόρωση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα φάρμακο που θεραπεύει ασθενείς με οστεοπόρωση, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε αναφέρει ότι παρατηρήθηκε ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών στους ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο. Αυτό, πιθανόν, να βοηθήσει όσους πάσχουν από τριχόπτωση, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα το φάρμακο να περάσει από κλινικές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η ασφάλειά του και η αποτελεσματικότητά του στην αναγέννηση των μαλλιών.

Προς το παρόν, υπάρχουν δυο φάρμακα-η Μινοξιδίλη και η Φιναστερίδη- που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ανδρικού τύπου αλωπεκίας. Βέβαια αυτά τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και δεν είναι αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτώσεις. Η Μινοξιδίλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους άνδρες και από τις γυναίκες, ενώ η Φιναστερίδη μόνο από τους άνδρες.

Το φάρμακο που αναφέρει η έρευνα, έχει σαν στόχο να σταματήσει την οστεοπόρωση, όμως εμποδίζει ταυτόχρονα και την παραγωγή της πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για την τριχόπτωση και την παρεμπόδιση της ανάπτυξης άλλων ιστών. Όταν εφαρμόζεται στους θύλακες τα αποτελέσματα είναι θετικά για την ανάπτυξη των μαλλιών. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα δείγμα 40 ανδρών που είχαν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών και τα αποτελέσματα της δοκιμής του φαρμάκου ήταν ενθαρρυντικά.

 

Αλωπεκία ή παθολογική τριχόπτωση

Μια από τις πιο συνηθισμένες μορφές τριχόπτωσης είναι η ανδρικού τύπου αλωπεκία. Επηρεάζει περίπου το 50% των ανδρών μέχρι να φτάσουν την ηλικία των 50. Είναι συνήθως κληονομική και συνδέεται με την υπερβολική ποσότητα ορισμένων ορμονών που επηρεάζουν τους θύλακες. Η τριχόπτωση ξεκινάει, συνήθως, όταν ο άνδρας είναι στα 20 με 30.

Η γυναικείου τύπου αλωπεκία επηρεάζει τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, πιθανόν λόγω της αλλαγής των ορμονών.

Η γυροειδής αλωπεκία εμφανίζεται με την μορφή αποψιλωμένων κενών που μπορεί να γεμίζουν και να ξαναδημιουργούνται. Επηρεάζει γυναίκες και άνδρες σε αποιαδήποτε ηλικία. Προκαλείται από διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και τα άτομα που υποφέρουν από αυτοάνοσα νοσήματα είναι πιο επιρρεπή σε αυτή την μορφή τριχόπτωσης. Το ένα πέμπτο των περιπτώσεων είναι κληρονομικής φύσεως.

Η αλωπεκία μπορεί να οφείλεται σε ουλές. Οι θύλακες καταστρέφονται, οπότε δεν ξαναμεγαλώνουν τρίχες. Η πάθηση αυτή επηρεάζει άνδρες και γυναίκες και είναι πιο συνηθισμένη σε ενήλικες παρά σε παιδιά.

 

 

 

πηγή:www.news-medical.net

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.