Τριχόπτωση γυναικών: τι να κάνω

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να εμποδίσετε την τριχόπτωση γυναικών.

Η τριχόπτωση δεν είναι θέμα μόνο των ανδρών, στην πραγματικότητα 20 εκατομμύρια Αμερικανίδων αντιμετωπίζουν κάποιο βαθμό τριχόπτωσης.

Γιατί;

Οι αιτίες διαφέρουν, αλλά στις γυναίκες, τα επίπεδα των ορμονών και τα γονίδια παίζουν ρόλο. Αν και είναι περίπλοκο το θέμα, υπάρχει ελπίδα να αντιμετωπιστεί.

Πως μπορώ να εμποδίσω την τριχόπτωση γυναικών;

Να θυμάστε, ο κάθε ένας είναι μοναδικός. Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, καθώς επίσης και στον τρόπο ζωής και στην γενική κατάσταση του οργανισμού. Ανεξάρτητα από τα πιθανά θέματα που ίσως υποβόσκουν, υπάρχουν βήματα που μπορούν να γίνουν, για να ελέγξετε και να αποφύγετε άλλες επιβλαβείς καταστάσεις.

Τριχόπτωση γυναικών – ΠΡΕΠΕΙ

Είναι καλό να διατηρείται την καλή υγεία των μαλλιών.

Διαχειριστείτε το άγχος, ειδικά όσες υποφέρετε από αλωπεκία ή τριχοτιλλομανία. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει το σώμα και να διακόψει τον φυσιολογικό  κύκλο ανάπτυξης της τρίχας. Γι’ αυτό εξασκηθείτε με βαθιές αναπνοές, γιόγκα και άλλες χαλαρωτικές ασκήσεις.

Αυξήστε την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, το 10% των Αμερικανών ενηλίκων έχουν έλλειψη βιταμίνης D, γνωστή ως βιταμίνη του ήλιου. Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η σημαντική θρεπτική ουσία μπορεί να εμποδίσει την τριχόπτωση, ενεργοποιώντας την παραγωγή. Το ίδιο ισχύει και για την βιταμίνη Ε, καθώς αυξάνει την κυκλοφορία, και δίνει οξυγόνο και θρεπτικά στους θύλακες των τριχών. Για να πάρετε αρκετή βιοτίνη (βιταμίνη Β7) καταναλώστε περισσότερο ψάρια, ξηρούς καρπούς, φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης.

Καταγράψτε τα σημάδια. Η έγκαιρη επέμβαση είναι η καλύτερη θεραπεία, γι’ αυτό να προσέχετε αν λεπταίνουν τα μαλλιά, αν ανοίγει περισσότερο η χωρίστρα, αν φαίνεται περισσότερο το κρανίο, αν συσσωρεύονται περισσότερες τρίχες στην βούρτσα ή στο μαξιλάρι ή στο ντουζ.

Τριχόπτωση γυναικών – ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ

Μην διατηρείτε συνήθειες και μην κάνετε επιλογές που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της τριχόπτωσης.

Το άγχος, όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να αλλάξει την βιοχημεία του σώματος και να επηρεάσει αρνητικά τους θύλακες της τρίχας.

Κάποια αντισυλληπτικά μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της παραγωγής διυδροτεστοστερόνης με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ισορροπία των ορμονών.

Το κάπνισμα επηρεάζει σημαντικά την κυκλοφορία και στερεί τους θύλακες από αίμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ενώ αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες. Το αλκοόλ μπορεί, επίσης, να χαλάσει την ισορροπία των θρεπτικών συστατικών και να αφυδατώσει το σώμα, επηρεάζοντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αν και η τριχόπτωση μπορεί να είναι ανησυχητική, η έγκαιρη επέμβαση είναι το κλειδί, ειδικά αν έχει σχέση με πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ειδικός γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αιτία, γι΄ αυτό ζητήστε την γνώμη του.

 

Πηγή: www.transitionshairlosscenters.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.