Τριχόπτωση: οι 4 πιο κοινοί μύθοι και αν ισχύουν

Οι μύθοι που σχετίζονται με την τριχόπτωση έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια.

Κάποιοι είναι αλήθειες και κάποιοι είναι ψέματα.

Ξέρετε ποιους να πιστέψετε και ποιοι προκαλούν πραγματικά τριχόπτωση;

1. Το συχνό λούσιμο – Μύθος ή αλήθεια;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι είναι φυσιολογικό να χάνεις κάποιες τρίχες όταν λούζεστε. Η φήμη ότι το συχνό λούσιμο προκαλεί μόνιμη τριχόπτωση, είναι μύθος.

Οι τρίχες που πέφτουν κατά το λούσιμο είναι μόνο ένα τμήμα του τριχωτού και αποτελεί την φυσική πορεία της αναγέννησης των νέων θυλάκων.

2. Υπερβολική έκθεση στον ήλιο – Μύθος ή αλήθεια;

Γνωρίζουμε όλοι, ότι η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου, είναι βλαβερή για το δέρμα. Όμως δεν εμποδίζει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ο ήλιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών σας, καθώς έχει την τάση να μετατρέπει τις μελαχροινές σε λίγο πιο ξανθές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σε πολλούς και πολλές η γνωστή απόχρωση “sunkissed”.

Αν και είναι αλήθεια ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και σπάσιμο χωρίς την χρήση του σωστού ενυδατικού προΐόντος, ο ήλιος δεν προκαλεί τριχόπτωση.

3. Το τράβηγμα των γκρίζων τριχών θα φέρει περισσότερες γκρίζες τρίχες -Μύθος ή αλήθεια;

Είναι φυσικό καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας να χάνουν το χρώμα τους. Η ιδέα ότι τραβώντας μια γκρι τρίχα, θα φυτρώσουν τρεις ή περισσότερες, είναι πραγματικά ένα μεγάλο ψέμα.

4. Αν στέκεσαι ανάποδα με το κεφάλι προς τα κάτω θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν – Μύθος ή αλήθεια;

Όσο ανόητο κι αν ακούγεται, ο μύθος αυτός είναι ευρέως γνωστός. Πολλοί το θεωρούν λογικό, επειδή είναι γνωστό ότι η αιμάτωση του τριχωτού μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Προτείνεται μάλιστα σε καθημερινή βάση σε συνδυασμό με ήπιο μασάζ του τριχωτού. Φυσικά η αποτελεσματικότητα αυτής της αμφιλεγόμενης μεθόδου δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

 

Πηγή: www. transitionshairlosscenters.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.