Τριχόπτωση: Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Τριχόπτωση: τα πρώτα συμπτώματα. Η τριχόπτωση μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και να είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσετε, ειδικά αν τα μαλλιά ήταν ένα από τα δυνατά σας σημεία.

Η τριχόπτωση είναι μια σταδιακή διαδικασία την οποία αντιλαμβάνεστε από τα αρχικά στάδια, όταν βλέπετε τρίχες παντού. Αν βουλώνει η αποχέτευση, αν βρίσκετε πάντα τρίχες στο μαξιλάρι σας το πρωί ή παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο λεπτά και πιο εύθραυστα όταν περνάτε τα δάχτυλά σας ανάμεσά τους, τότε είναι ώρα να σκεφτείτε σοβαρά την τριχόπτωσή σας και να δράσετε πριν είναι πολύ αργά.

Πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν αρκετή σημασία στην τριχόπτωση, το κρατάνε για τον εαυτό τους. Κάνουν επιλογές κακών προϊόντων ή την θεωρούν φυσιολογική ανανέωση των μαλλιών.

Αν όμως δεν είστε ακόμη προετοιμασμένοι να ζήσετε με την τριχόπτωση, τότε η παρατήρηση των πρώτων ενδείξεων και η άμεση δράση είναι σημαντικά για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παρακάτω υπάρχει μια λίστα με συμπτώματα τριχόπτωσης που δεν πρέπει να αγνοήσετε, Αν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά, θα ήταν καλό να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. 

1. Αραίωση

Η τριχόπτωση είναι μια σταδιακή διαδικασία που είναι δύσκολο να την αντιληφθείτε σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα παρατηρήσετε όμως, ενώ βουρτσίζετε ή περνάτε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας, ότι δεν είναι τόσο πυκνά όσο ήταν παλαιότερα. Η αραίωση είναι μια σίγουρη ένδειξη ότι χάνετε περισσότερα μαλλιά από ότι παράγετε και ότι είναι ώρα να το αντιμετωπίσετε πριν να προχωρήσει πολύ. Η έγκαιρη επέμβαση είναι το κλειδί για να σταματήσετε την περαιτέρω αραίωση και να βοηθήσετε τα μαλλιά που έχουν, να φαίνονται όσο πιο πυκνά γίνεται. 

2. Υποχώρηση του τριχωτού

Η υποχώρηση του τριχωτού αναμένεται σε κάποιον που είναι  γύρω στα 50, αλλά αν αντιμετωπίζετε  αυτό το σύμπτωμα πολύ νωρίτερα, πρέπει να το προσέξετε. Η υποχώρηση του τριχωτού γίνεται χειρότερη σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Τελικά εξαπλώνεται σε όλο το τριχωτό, αφήνοντας το συχνά εκτεθειμένο. Είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε στα πρώτα στάδια, καθώς οι θεραπείες για την τριχόπτωση μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

3. Κενά σημεία με κυκλική μορφή ή ακανόνιστη μορφή

Μερικές φορές η γυροεδής αλωπεκία εμφανίζεται με ακαθόριστης μορφής κενά ή με μορφή τυχαίων κύκλων. Αν αρχίσετε να παρατηρείται ακαθόριστης μορφής ή στρογγυλής μορφής κενά στο τριχωτό, τότε ξέρετε ότι είναι η ώρα να ζητήσετε βοήθεια. Συχνά, υπάρχει μια αίσθηση καψίματος ή ελαφρού πόνου στην περιοχή, οπότε είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε τι συμβαίνει.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.