Τριχοτιλλομανία: 4 αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

Όσοι άνθρωποι υποφέρουν από τριχοτιλλομανία αντιμετωπίζουν κάθε μέρα σαν μια πρόκληση. Είναι μια κατάσταση που έχει σχέση με την πνευματική υγεία και μπορεί να οδηγήσει στην τριχόπτωση. Η αδιάκοπη ανάγκη που έχει το άτομο να τραβάει τα μαλλιά του, τον κάνει να αισθάνεται ότι τρελαίνεται και ας μην αναφέρουμε την έλλειψη αυτοπεποίθησης που προκαλείται από την διαπίστωση των φαλακρών σημείων ή των αδύναμων τριχών. Πέρα από την φαρμακευτική αγωγή και την βοήθεια ενός ειδικού, σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικές τεχνικές για να σταματήσετε να τραβάτε τα μαλλιά σας

Απομακρύνετε ότι προκαλεί τριχοτιλλομανία

Όταν έχετε την έντονη διάθεση να τραβήξετε τρίχες από το πρόσωπό σας, φρύδια ή μαλλιά, αυτή θα γίνει πιο έντονη αν υπάρχει ένα τσιμπιδάκι σε κοινή θέα. Κρύψτε τα, έτσι ώστε να μην τα βλέπετε. Τότε και ο πειρασμός θα είναι μικρότερος.

Καλύψτε τα χέρια σας

Αν και αυτό είναι πιο εύκολο κατά την διάρκεια του χειμώνα, είναι ένας καλός τρόπος για να εμποδίσετε τα χέρια σας να φτάσουν στα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε κομψά γάντια ή κάντε ένα ωραίο μανικιούρ, έτσι ώστε να μην θέλετε να τα χαλάσετε ξύνοντας το κρανίο σας.

Κρατήστε τα χέρια σας απασχολημένα

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από τριχοτιλλομανία, βρίσκουν ευεργετικό να κρατούν τα χέρια τους απασχολημένα. Αγοράστε κάποιο παιχνίδι αντι-στρες. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθάνε και στην συγκέντρωση.

Βάλτε στόχους και επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Όταν έχετε προσπαθήσει και έχετε καταφέρει να μην τραβήξετε τα μαλλιά σας, έστω και για μια μέρα, επιβραβεύστε τον εαυτό σας. Μικρές πολυτέλειες, όπως ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, μια έξοδος με φίλους για παγωτό, ένας μαραθώνιος ταινιών, διαλογισμός… οτιδήποτε σας κάνει ευτυχισμένους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η τριχοτιλλομανία αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Είναι καλό να μιλήσετε με άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα, ή να πάρετε μέρος σε ομάδες στήριξης για να έχετε την απαραίτητη συναισθηματική βοήθεια κατά την διάρκεια της δύσκολης φάσης. Και μην ξεχνάτε ότι αν δώσετε προτεραιότητα στην φροντίδα του εαυτού σας, το αποτέλεσμα της θεραπείας θα είναι καλύτερο.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.