Θεραπείες για την ανδρική τριχόπτωση (ανδρογενετική αλωπεκία)

Γιατί η άμεση δράση μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα

 Η ανδρικού τύπου αλωπεκία επηρεάζει περίπου τους μισούς άνδρες μέχρι να φτάσουν την ηλικία των 50. Όμως μπορεί να παρουσιαστεί και νωρίτερα, σε κάποιες περιπτώσεις οι άνδρες βιώνουν την τριχόπτωση ακόμη και στα είκοσι. Η ανδρικού τύπου αλωπεκία αναφέρεται επίσης σαν ανδρογενετική αλωπεκία και συχνά εμφανίζεται στα πρώτα στάδια σαν υποχώρηση του τριχωτού γύρω από τους κροτάφους και αραίωση των μαλλιών στην κορυφή της κεφαλής. Ο συνδυασμός και των δυο συμπτωμάτων της αρχικής τριχόπτωσης συμβαίνει συχνά και αποτελεί την πρώτη  ένδειξη ότι χρειάζεται να δράσετε αν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας.

Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε να σώσετε τα μαλλιά σας. Από την στιγμή που θα πέσουν οι θύλακες των τριχών, τα μαλλιά θα σταματήσουν να μεγαλώνουν σε εκείνο το σημείο και η μόνη επιλογή που θα έχετε , θα είναι να καταφύγετε στην διαδικασία της εμφύτευσης μαλλιών, γι’ αυτό το μυστικό είναι να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα της τριχόπτωσης γρήγορα και να δράσετε άμεσα, για να μην φτάσετε σε αυτό το στάδιο.

Τι προκαλεί την ανδρογενετική αλωπεκία

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και πολλές ανακρίβειες γύρω από την αιτία που προκαλεί την ανδρογενετική αλωπεκία. Μερικοί αστικοί μύθοι που συνδέονται με την ανδρικού τύπου αλωπεκία αναφέρονται στο αν φοράς καπέλο πολύ συχνά, αν πιάνεις τα μαλλιά σου σε αλογοουρά, αν έχεις έλλειψη  θρεπτικών ουσιών και αν ιδρώνεις. Ίσως σας έχουν πει ότι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην τριχόπτωση, όμως, η αλήθεια είναι  ότι αν υποφέρετε από ανδρογενετική αλωπεκία, φταίει  η γενετική σας προδιάθεση.

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού των ορμονών, που ονομάζονται ανδρογόνα, σε συνδιασμό με γονίδια, από όπου έχει πάρει και το όνομά της. Είναι μια κληρονομική κατάσταση που περνάει από γενιά σε γενιά και προγραμματίζει τους θύλακες να γίνουν πιο ευαίσθητοι στις αλλαγές των ορμονών του τριχωτού, οπότε το σώμα τους αποβάλλει και ξεκινάει η τριχόπτωση. Εξ’ αιτίας αυτού, για να θεραπεύσετε την τριχόπτωση, υπάρχουν μόνο δυο τύποι θεραπείας που μπορούν να είναι αποτελεσματικοί-η θεραπεία που στοχεύει στην ορμονική ευαισθησία και η θεραπεία που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών παρά την ορμονική ευαισθησία. Αυτό ισχύει για το 90% των θεραπειών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πώς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την τριχόπτωση

Το πρώτο βήμα είναι να εκτιμήσετε την τριχόπτωση, να παρατηρήσετε από πού χάνετε μαλλιά και να δράσετε ανάλογα. Ο χρόνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, επειδή οι θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν σε θύλακες που υπάρχουν. Αν οι θύλακες πέσουν, δεν υπάρχει γυρισμός. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις την αγωγή αμέσως μόλις εντοπίσεις τα πρώτα σημάδια τριχόπτωσης. Οι θεραπείες χρειάζονται το λιγότερο μήνες για να δράσουν, γι΄ αυτό πρέπει να ξεκινήσετε όσο γίνεται πιο γρήγορα και να τους δώσετε τον χρόνο να αποδώσουν.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.