Χλώριο και μαλλιά: προστασία μαλλιών από το χλώριο

Πώς να αντιμετωπίσετε την βλάβη στα μαλλιά που προκαλεί το χλώριο χωρίς να αποφύγετε την πισίνα

Το χλώριο μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να αποφύγετε την πισίνα.
Με τον σωστό συνδυασμό προετοιμασίας και περιποίησης, μπορείτε να ελαττώσετε σημαντικά τις πιθανότητες βλάβης.

Πώς καταστρέφει το χλώριο τα μαλλιά

Το χλώριο στεγνώνει τα μαλλιά επειδή αφαιρεί τα φυσικά έλαια. Το αποτέλεσμα είναι εύθραυστα, σκληρά μαλλιά με κατεστραμμένη κερατίνη που σπάνε εύκολα. Όμως μην ανησυχείτε,  δεν έχει αποδειχθεί ότι το χλώριο προκαλεί τριχόπτωση.

Η έκθεσή σας σε αυτό, πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα και κατά συνέπεια τριχόπτωση.

Ποιος κινδυνεύει περισσότερο από το χλώριο

Όσο περισσότερο κολυμπάς χωρίς να προστατεύεις τα μαλλιά σου, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να τα καταστρέψεις.

Επίσης, αν έχεις ανοιχτόχρωμα μαλλιά ή ανταύγειες, ίσως παρατηρήσεις πράσινο χρώμα στα μαλλιά σου. Δεν προέρχεται από το χλώριο, αλλά ανοίγει το στέλεχος της τρίχας αρκετά ώστε να περάσουν διάφορα μέταλλα, όπως ο χαλκός και να προσκολληθούν.

Τα ήδη κατεστραμμένα μαλλιά είναι φυσικό να επιβαρυνθούν πιο πολύ από το χλώριο.

Γι’ αυτό, αν περνάτε πολλή ώρα στον ήλιο χωρίς καπέλο, ή υποβάλετε τα μαλλιά σας σε χημικές εργασίες, τότε διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσετε ξηρά και άγρια μαλλιά.

Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το χλώριο

Να βρέχετε πάντα τα μαλλιά σας με νερό της βρύσης πριν μπείτε στην πισίνα. Τα μαλλιά λειτουργούν σαν σφουγγάρι, έτσι αν είναι ήδη βρεγμένα,  δεν θα απορροφήσουν χλώριο.

Απλώστε έναν αδιάβροχο ορό ή ψεκάστε τις υγρές τούφες με λοσιόν για να δημιουργήσετε ένα έξτρα προστατευτικό στρώμα πριν μπείτε στο νερό. Αν σκοπεύετε να κολυμπήσετε αρκετά, αγοράστε ένα σκουφάκι κολύμβησης για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το χλώριο.

Όταν βγείτε από την πισίνα, ξεπλένετε τα μαλλιά σας με νερό της βρύσης.
Αν ανησυχείτε ότι τα  μέταλλα του νερού θα επηρεάσουν το χρώμα των μαλλιών σας, αγοράστε ένα ειδικό σαμπουάν που αφαιρεί τα μέταλλα. Πλένετε τα μαλλιά σας αμέσως μόλις βγείτε από την πισίνα. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν. Πρέπει όμως να εφαρμόσετε μια λοσιόν πλούσια σε πρωτεΐνες, για να προσθέσετε έξτρα υγρασία στις ήδη βρεγμένες τούφες.

Δυο φορές την εβδομάδα εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών. Αφήστε την όλο το βράδυ για να προσθέσει όση περισσότερη  υγρασία γίνεται στα μαλλιά. Αυτό θα  ελαττώσει το σπάσιμο της τρίχας που δίνει την εντύπωση της τριχόπτωσης

 

Ο χρόνος που περνάμε στην πισίνα, ειδικά το καλοκαίρι, είναι από τις καλύτερες στιγμές, γι’ αυτό μην αφήνετε τις ανησυχίες σας να τις καταστρέψουν.

Με την τακτική χρήση της λοσιόν και το ξέπλυμα των μαλλιών πριν και μετά το κολύμπι, θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας και θα απολαύσετε το κολύμπι.

 

Πηγή: transitionshairlosscenters.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.