Διαβήτης και τριχόπτωση: συχνές ερωτήσεις

Διαβήτης και τριχόπτωση: συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Ο διαβήτης είναι μια σύνθετη δυσλειτουργία με αρκετές κατηγορίες, που επηρεάζει τους ανθρώπους διαφορετικά. Σχεδόν 10%  των Αμερικανών, πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν διαγνωστεί με διαβήτη, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες αδιάγνωστες περιπτώσεις. Διαβήτης και τριχόπτωση αποτελούν από τα πιο συχνά προβήματα που απασχολούν ασθενείς σε δερματολογικά και ενδοκρινολογικά ιατρεία.

Ο συσχετισμός του διαβήτη με την τριχόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονος. Ακολουθούν κάποιες συνηθισμένες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

 

Διαβήτης και τριχόπτωση: Υπάρχει συσχέτιση;

Ο διαβήτης προκαλεί τριχόπτωση. Γυροειδής αλωπεκία ονομάζεται ο ειδικός τύπος αλωπεκίας που συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 1. Είναι μια αυτοάνοση πάθηση, κατά την οποία τα μαλλιά πέφτουν κατά τμήματα στο τριχωτό. Μπορεί επίσης, να προκαλέσει πτώση των τριχών του σώματος, των βλεφαρίδων και των φρυδιών.

Κάποια από τα συμπτώματα του διαβήτη που οδηγούν στην τριχόπτωση, είναι οι ορμονικές αλλαγές και η ανισορροπία των ορμονών, οι δυσλειτουργίες του ανοσοποιητικού και η αστάθεια στην πίεση και στην κυκλοφορία του αίματος.

Διαβήτης και τριχόπτωση: Πως μπορώ να διαπιστώσω αν ο διαβήτης είναι ο λόγος της τριχόπτωσης;

Επικοινωνήστε με έναν ειδικό για να διαπιστώσετε την αιτία , επειδή η τριχόπτωση προκαλείται από πολλούς λόγους. Είναι σημαντικό για τον γιατρό να γνωρίζει αν η τριχόπτωση είναι ένα καινούριο ή ένα επαναλαμβανόμενο σύμπτωμα.

Διαβήτης και τριχόπτωση: Τα μαλλιά μου θα βγουν ξανά αν ο διαβήτης είναι η αιτία;

Τις περισσότερες φορές ναι, θα βγουν ξανά. Σε μερικούς ανθρώπους,  τα μαλλιά αναγεννώνται  γρήγορα και επανέρχεται το  αρχικό χρώμα και η υφή. Σε άλλους, τα μαλλιά μεγαλώνουν αδύναμα και σε ασημί χρώμα στην αρχή, ενώ αργότερα επιστρέφουν στο αρχικό τους χρώμα και υφή.

Να έχετε υπ΄ όψην ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για το αν τα μαλλιά θα μεγαλώσουν ξανά και σε τι κατάσταση θα είναι.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για τα μαλλιά μου;

Πέρα από τις θεραπείες που προτείνει ο γιατρός, υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε.

Βασικά έλαια: η εφαρμογή προστατευτικών λαδιών στο τριχωτό και στα μαλλιά βοηθάει να ελαττωθεί η βλάβη και να βελτιωθεί η υγεία των θυλάκων.

Διατροφήακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή. Οι ελλείψεις σε πρωτεΐνη, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιοτίνη, χαλκό και βασικά λιπαρά οξέα οδηγούν σε τριχόπτωση. Ένας διαιτολόγος μπορεί να αξιολογήσει και να βελτιώσει την διατροφή σας για να αποκτήσετε υγιή μαλλιά και τριχωτό.

Ελάττωση του άγχους: ελαττώστε το άγχος στην καθημερινή σας ζωή για να εμποδίσετε την τριχόπτωση και να βοηθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών. Φτιάξτε ένα λογικό πρόγραμμα και συμπεριλάβετε χρόνο για χαλάρωση και διασκέδαση.

Άσκηση: Ακόμη και το εικοσάλεπτο καθημερινό  περπάτημα μπορεί να φέρει δραματική βελτίωση στην υγεία σας γενικά. Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία και βοηθάει την επούλωση.

Χειρουργική επέμβαση: υπάρχουν αρκετοί τύποι χειρουργικών επεμβάσεων εγκεκριμένοι για την αποκατάσταση των μαλλιών.

Θεραπεία με λέιζερ: Υπάρχουν αρκετές  εγκεκριμένες θεραπείες με λέιζερ για την αποκατάσταση των μαλλιών. Μερικές αποσκοπούν στη διέγερση του τριχωτού, βοηθώντας την επούλωση και την αναγέννηση των θυλάκων.

 

Τι έρευνα έχει γίνει για τον διαβήτη και την τριχόπτωση;

Έρευνες γίνονται καθημερινά και έχουν στόχο τον καλύτερο έλεγχο των συμπτωμάτων και την θεραπεία του διαβήτη.

 

Πηγή: www.transitionshairlosscenters.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.