Επιστήμονες αντιστρέφουν την τριχόπτωση λόγω γήρανσης

Μια ομάδα ερευνητών εντόπισε ένα γονίδιο σε ποντίκια που προκαλεί ρυτίδες στο δέρμα, γκριζάρισμα των μαλλιών και τριχόπτωση….ή την αντιστροφή αυτών των διαταραχών.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια γενετική μετάλλαξη που επηρεάζει τα μιτοχόνδρια, ρυθμίζει την υγεία και την διαδικασία της γήρανσης. Όταν η ομάδα προκάλεσε την γενετική μετάλλαξη στα ποντίκια,για να διαταραχθεί η λειτουργία των μιτοχονδρίων, τα ποντίκια έχασαν το τρίχωμά τους και γέρασαν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η σημαντική αντιστροφή των συμπτωμάτων γήρανσης, μέσα σε ένα μήνα, όταν το γονίδιο που προκάλεσε την διαταραχή στην λειτουργία των μιτοχονδρίων, παροπλίστηκε.

Οι ανακαλύψεις από τα πειράματα στα ποντίκια δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμες στους ανθρώπους. Δίνουν, όμως, το έναυσμα στους επιστήμονες να ψάξουν για αντίστοιχες λειτουργίες στους ανθρώπους.

Το πείραμα στα ποντίκια ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη μεθόδων πρόληψης και θεραπείας με την ενίσχυση της λειτουργίας του μιτοχόνδριου, αφού η διαταραχή της λειτουργίας του μιτοχόνδριου συνδέεται με την γήρανση του δέρματος και την παθολογία των μαλλιών.

Μια σύνθεση παραγόντων τοπικής εφαρμογής που ενισχύουν την δραστηριότητα του μιτοχόνδριου είναι πιθανόν να ενισχύει και την ανάπτυξη των μαλλιών. Για παράδειγμα, η L-καρνιτίνη είναι γνωστή για τα θετικά αποτελέσματα που έχει στα μιτοχόνδρια. Μπορεί σε λίγο καιρό να κυκλοφορήσει κάποιο προϊόν τοπικής εφαρμογής, που να  περιέχει L-καρνιτίνη, για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών.

 

 

 

πηγή:www.folliclethought.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.