Η κατάσταση του τριχωτού και η αιτία των προβλημάτων των μαλλιών σας

Η κατάσταση του τριχωτού και η αιτία των προβλημάτων των μαλλιών σας

Για πολλούς άνδρες και γυναίκες, τα μαλλιά αποτελούν το χαρακτηριστικό που τους κάνει περήφανους, οπότε όταν διαπιστώνουν ότι πέφτουν, μελαγχολούν.

 

Η κατάσταση του τριχωτού και των μαλλιών είναι μια ένδειξη της υγείας. Όταν τα μαλλιά αρχίζουν να υποφέρουν ή το τριχωτό αρχίζει να  παρουσιάζει διαταραχή, μπορεί να είναι σημάδι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας από πίσω.

Τα προβλήματα του τριχωτού μπορεί να είναι φαγούρα, πιτυρίδα, λιπαρότητα, λέπτυνση ή τριχόπτωση και όταν η κατάσταση φτάνει στα άκρα, επισκεπτόμαστε έναν εξειδικευμένο στην τριχόπτωση δερματολόγο.

Με την προσεκτική εξέταση  της κατάστασης του τριχωτού και των μαλλιών, ο γιατρός εντοπίζει  ποιο είναι το πρόβλημα και σε μερικές περιπτώσεις ποια ιατρικά θέματα κρύβονται από πίσω.

 

Λάθος διατροφή ή λάθος προϊόντα;

Ο γιατρός θα αξιολογήσει την διατροφή, τον τρόπο ζωής, το ιατρικό ιστορικό και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για να εντοπίσει το πρόβλημα και να αποφασίσει την θεραπεία. Κάποιοι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής τους.

 

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι υποθέτουν ότι η φαγούρα στο κεφάλι προέρχεται από την ξηρότητα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι από την υπερβολική λιπαρότητα. Η υπερβολική λιπαρότητα με την σειρά της, μπορεί να  σημαίνει μόλυνση, δηλαδή αιτία τριχόπτωσης ή λέπτυνσης.

 

Το άγχος επηρεάζει τα μαλλιά, όπως και την υγεία συνολικά. Η ένταση στο τριχωτό σημαίνει ότι οι θύλακες δεν παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά και αυτό επηρεάζει την πυκνότητα των μαλλιών. Άλλες φορές, πάλι. φταίνε τα λάθος προϊόντα που χρησιμοποιείτε ή η κακή μεταχείριση των μαλλιών σας μετά το λούσιμο.

 

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η χρήση αντιπιτυριδικού σαμπουάν, όταν δεν έχετε πιτυρίδα, ή η χρήση σαμπουάν για ξηρά μαλλιά, όταν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά. Αν τρίβετε τα μαλλιά σας έντονα όταν τα στεγνώνετε, αντί να τα στύβετε απαλά για να φύγει το περιττό νερό, τότε, επίσης, προκαλείτε ζημιά στα μαλλιά σας.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.