Μπορεί η μαξιλαροθήκη μου να προκαλεί τριχόπτωση;

Μπορεί η μαξιλαροθήκη μου να προκαλεί τριχόπτωση;

 Υπάρχουν πολλοί τρόποι που η Μητέρα Φύση επιλέγει για να μας υπενθυμίσει ότι μεγαλώνουμε. Αρχίζουμε να παρατηρούμε έναν πόνο εδώ και έναν πόνο εκεί, κρατάμε το βιβλίο που διαβάζουμε σε απόσταση και αντιλαμβανόμαστε ότι τα μαλλιά μας λεπταίνουν και πέφτουν. Στην πραγματικότητα είναι φυσιολογικό για έναν άνθρωπο να χάνει 100 τρίχες την ημέρα.

Αλλά τα γονίδια που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, ίσως μας οδηγήσουν σε ανδρικού ή γυναικείου τύπου αλωπεκία. Η κληρονομικότητα θα καθορίσει σε ποιά ηλικία θα αρχίσουν να λεπταίνουν τα μαλλιά.

Αιτίες

Οι πραγματικές αιτίες της τριχόπτωσης είναι μυριάδες. Η ηλικία είναι πιθανόν μια αιτία, αλλά και άλλοι παράγοντες, μπορούν να προκαλέσουν ή να επιταχύνουν την λέπτυνση της τρίχας. Ακολουθούν μερικές από τις πιο ασυνήθιστες αιτίες:

Παθήσεις

Η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από διάφορες καταστάσεις στρες, όπως και η γρίπη. Το να είσαι άρρωστος και να έχεις ψηλό πυρετό μπορεί να σοκάρει τους θύλακες της τρίχας.

Ο τοκετός

Αν η γρίππη καταβάλλει το σώμα, σκεφτείτε τον τοκετό. Όταν η γυναίκα βρίσκεται σε διαδικασία τοκετού, ο οργανισμός χρησιμοποιεί όλη την διαθέσιμη ενέργεια για να φέρει στον κόσμο το μωρό. Η ανάπτυξη της τρίχας δεν αποτελεί προτεραιότητα εκείνη την στιγμή. Οι ορμονικές μεταβολές της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και αργότερα της λοχείας είναι σημαντικές.

Μειώστε την ένταση

Η άσκηση έλξης στα μαλλιά μπορεί να τα λεπταίνει. Αν χτενίζετε τα μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά, μπορεί να υπάρχουν επιπτώσεις τους θύλακες της τρίχας.

Συναισθηματικό στρες

Το στρες πχ. μιας ερωτικής απογοήτευσης μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση σε άντρες και γυναίκες, λόγω της αναστάτωσης των ορμονών.

Σκεφτείτε την μαξιλαροθήκη σας

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες είναι οι χειρότερες. Η σκληρότητα των ινών του υλικού δημιουργεί τριβή με το τριχωτό. Αυτό προκαλεί  αποδυνάμωση της τρίχας και απώλεια της φυσικής υγρασίας. Προτιμήστε λοιπόν τις σατέν μαξιλαροθήκες.

Σιγουρευθείτε

Αν παρατηρείτε σημάδια τριχόπτωσης, συμβουλευθείτε έναν ειδικό για να αποκλείσετε την πιθανότητα κάποιας ασθένειας, πριν την αποδώσετε στην ηλικία.

 

Πηγή: www.transitionshairlosscenters.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.