Η τριχόπτωση στις νεαρές γυναίκες αυξάνεται 

Τα μαλλιά αποτελούν για τις περισσότερες γυναίκες το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους, επειδή διαμορφώνει την εικόνα και το στυλ τους.

Η τριχόπτωση πανικοβάλει τις γυναίκες.

Η τριχόπτωση ήταν, κάποτε, χαρακτηριστικό της γυναίκας στην προ εμμηνόπαυση ή στην εμμηνόπαυση. Σήμερα, όμως, η τριχόπτωση στις νεαρές γυναίκες αυξάνεται, με ποσοστό 40%-50% των γυναικών κάτω από τα 40, και σε κάποιες περιπτώσεις και στα 30.

Αν, λοιπόν, γνωρίζετε κάποια γυναίκα που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση, ή αν τα δικά σας μαλλιά αρχίζουν να λεπταίνουν και να πέφτουν, καλό θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια.

 

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την τριχόπτωση  στις νεαρές γυναίκες και κάποιοι μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν υποβόσκει κάποιος λόγος υγείας. Σε αυτή την περίπτωση, μόλις ξεπεραστεί το πρόβλημα υγείας, τα μαλλιά θα μεγαλώσουν ξανά φυσιολογικά.

Σας συμβουλεύουμε να κάνετε εξετάσεις για αναιμία και δυσλειτουργία του θυρεοειδή και να λάβετε υπ’ όψη την απώλεια βάρους, την δίαιτα, το άγχος, ή την γέννηση ενός παιδιού.

 

Η γυναικεία τριχόπτωση  (ή αλωπεκία) μπορεί να χωριστεί σε δυο κατηγορίες: ουλωτική και μη ουλωτική. Η πρώτη είναι μόνιμη, ενώ η δεύτερη αναστρέψιμη. Ευτυχώς η ουλωτική είναι σπάνια και αναφέρεται μόνο στο 3% των περιστατικών τριχόπτωσης.

 

Αν πιάνετε τα μαλλιά σας σφιχτά, τραβώντας το τριχωτό, τότε προκαλείτε ζημιά στους θύλακες. Αν τα κάνετε σφιχτές πλεξούδες, η τριχόπτωση μπορεί να είναι μόνιμη, επειδή προκαλείτε ζημιά απευθείας στους θύλακες, άρα  τα μαλλιά δεν μπορούν να ξαναμεγαλώσουν.

 

Η αναγέννηση των μαλλιών είναι πιθανή με την πάροδο του χρόνου, με φαρμακευτική αγωγή ή με αλλαγές στον τρόπο ζωής. Να φροντίσετε να παίρνετε μια πολυβιταμίνη με σίδηρο και Βιταμίνη Ε για μα δυναμώσετε τα μαλλιά σας.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.