Λάδι καρύδας και μαλλιά: τι ισχύει τελικά

Το λάδι καρύδας είναι φανταστικό. Η εμμονή οφείλεται στο ότι θεωρείται το φυσικό βοήθημα ομορφιάς για κάθε τύπο δέρματος ή μαλλιών. Όμως το λάδι καρύδας, όπως και οποιοδήποτε άλλο λάδι, δεν είναι κατάλληλο για όλους. 

Γιατί το λάδι καρύδας δεν ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών;

Το λάδι καρύδας εισχωρεί στο στέλεχος της τρίχας εξ’ αιτίας του μικρού του μοριακού μεγέθους, ενώ επίσης επειδή περιέχει lauric acid το οποίο έχει μεγάλη συγγένεια με τις πρωτεΐνες.

Η έρευνα έχει δείξει ότι το λάδι καρύδας μπορεί να ελαττώσει την απώλεια της πρωτεΐνης από τα μαλλιά όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα πριν ή μετά από το λούσιμο.

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς η πρωτεΐνη δίνει δύναμη και όγκο στα μαλλιά.

Όμως η υπερβολή μπορεί να είναι και βλαβερή.

Το λάδι καρύδας μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα σε όσους έχουν  μαλακά, λεπτά ή μεσαία (σε διάμετρο) μαλλιά.

Η ικανότητα κατακράτησης της πρωτεΐνης θα προσθέσει σώμα και όγκο σε αυτούς τους τύπους μαλλιών και θα ελαττώσει την φθορά και το σπάσιμο της τρίχας κατά το χτένισμα.

Αλλά αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, εύθραυστα ή σκληρά (σπαστά ή σγουρά), τότε καλύτερα να το παραλείψετε. Με την συνεχόμενη χρήση του λαδιού καρύδας μπορεί να συσσωρευτεί η πρωτεΐνη και να κάνει τα μαλλιά σας ακόμη πιο σκληρά και λιγότερο ελαστικά, οπότε να σπάνε και περισσότερο κατά το χτένισμα.

Επίσης, τα μαλλιά σας θα φαίνονται μπερδεμένα και θαμπά.

Ποια είναι η λύση για τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά;

Αν τα μαλλιά σας είναι σκληρά, εύθραυστα και σκληρά, τότε χρειάζονται υγρασία. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με φυσικά προϊόντα, όπως αλόη, λιναρόσπορο, μέλι, ή φυτική γλυκερίνη.
Επίσης μπορείτε να τα  συνδυάσετε με έλαια, όπως ελαιόλαδο, αμυγδάλου, σουσαμιού, αβοκάντο ή jojoba για να φτιάξετε μάσκα μαλλιών.

Αναπληρώστε την υγρασία στα μαλλιά σας και θα γίνουν πιο μαλακά, πιο ευέλικτα και πιο λαμπερά.

Δεν χρειάζεται να αφήσετε το λάδι καρύδας εντελώς, αλλά μην το χρησιμοποιείτε μόνο του. Συνδυάστε το με άλλα έλαια ή με συστατικά ενυδάτωσης και θα έχετε πιο μαλακά και πιο όμορφα μαλλιά.

 

Πηγή: www.transitionshairlosscenters.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.