Λούσιμο και τριχόπτωση

Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα για λούσιμο στην αγορά στις μέρες μας, ώστε δημιουργείται μια πίεση για συνεχή χρήση σαμπουάν και λοσιόν. Είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος για να περιποιηθούμε το κεφάλι μας;

Διαβάστε παρακάτω 4 λόγους για τους οποίους δεν είναι καλό να πλένουμε τα μαλλιά μας υπερβολικά συχνά.

Λούσιμο και μείωση των φυσικών ελαίων

Πλένοντας τα μαλλιά πολύ συχνά μειώνουμε τα φυσικά έλαια της τρίχας. Οι σμηγματογόνοι αδένες του δέρματος παράγουν σμήγμα, που είναι το φυσικό έλαιο που διατηρεί τα μαλλιά υγιή και λαμπερά. Το συχνό λούσιμο και η χρήση κοινού σαμπουάν μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας θαμπά. Αφήστε τα μαλλιά σας να ηρεμήσουν και πλένετε τα λιγότερο συχνά με κατάλληλα σαμπουάν.

Συσσώρευση προϊόντων

Αν λούζετε τα μαλλιά σας συχνά και χρησιμοποιείτε βαφές, λακ και λοσιόν, αυτά τα προϊόντα συσσωρεύονται γύρω από τους θύλακες. Έτσι τα μαλλιά φαίνονται θαμπά, μπορεί να αποκτήσουν πιτυρίδα και γενικά να χάσουν την υγεία τους. Δείτε την διαφορά από την χρήση λιγότερων προϊόντων.

Χημικά στα σαμπουάν

Μερικά από τα συστατικά των σαμπουάν είναι τοξικά για το σώμα. Αυτά τα συστατικά διασπώνται σε σωματίδια που πιθανώς σε κάποιους να προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα. Χρησιμοποιείτε λοιπόν καλής ποιότητας προϊόντα περιποίησης.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.