Μητέρες με τριχόπτωση

Σαν μαμά έχεις πολλά να αντιμετωπίσεις. Μπορεί να είναι ένα απαιτητικό επάγγελμα, μια δραστήρια καθημερινότητα, η φροντίδα των παιδιών ή ο συνδυασμός και των τριών. Μερικές φορές οι καταστάσεις ξεφεύγουν απ΄ τον έλεγχό σου.

Η τριχόπτωση στις γυναίκες συμβαίνει πιο συχνά από όσο νομίζεις. Το 95% της γυναικείου τύπου αλωπεκίας είναι ανδρογενετική, που σημαίνει ότι προέρχεται από ορμονικές αλλαγές, όπως στην εγκυμοσύνη και στην εμμηνόπαυση.

Τριχόπτωση κατά τη λοχεία.

Η τριχόπτωση κατά τη λοχεία είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε πολλές γυναίκες. Μέσα στους πρώτους 2 με 6 μήνες μετά τη γέννηση του μικρού, μπορεί να παρατηρηθεί απώλεια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα έχει ψηλά ποσοστά προγεστερόνης και οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό προκαλεί μία ξαφνική αύξηση των μαλλιών που σταθεροποιείται με την γέννηση του παιδιού. Στο επόμενο στάδιο, περίπου 3 μήνες, αυτά πέφτουν και ξεκινά η νέα τριχοφυΐα.

Τριχόπτωση λόγω γήρανσης.

Μια άλλη χρονική περίοδος που παρατηρείται λέπτυνση των μαλλιών είναι στην τρίτη ηλικία. Ο κύκλος είναι παρόμοιος με της γέννησης αλλά με αντίθετη κατεύθυνση. Καθώς μεγαλώνεις υπάρχουν χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης στο σώμα κι αυτό μπορεί να προκαλέσει λέπτυνση του θύλακα της τρίχας και πτώση. Ένας άλλος λόγος είναι ότι το σώμα δεν μπορεί να αναγεννήσει τα κύτταρα τόσο γρήγορα όσο όταν ήσουν νέα.

Βοήθεια για τις μαμάδες με τριχόπτωση.

Αν είσαι μια μητέρα  που χάνει τα μαλλιά της, υπάρχουν λύσεις. Οι περισσότερες γυναίκες επανακτούν τα μαλλιά που έχουν χάσει κατά τη διάρκεια της λοχείας.

Στην περίπτωση του ορμονικού προβλήματος, θα πρέπει επισκεφτείς έναν γιατρό για να συζητήσετε αν μια θεραπεία θα έχει αποτέλεσμα.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.