Μπορεί η συχνή χρήση της βαφής να οδηγήσει στην τριχόπτωση;

Καθώς μεγαλώνετε, τα μαλλιά σας γίνονται γκρίζα. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, όμως δεν είναι ευχάριστο για πολλούς ανθρώπους. Το πρόβλημα είναι, ότι είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Από την στιγμή που τα μαλλιά σας γίνουν γκρίζα, δεν πρόκειται να ξαναβρούν το αρχικό τους χρώμα. Οι επιλογές σας, λοιπόν, είναι να τα αφήσετε ή να τα βάψετε.

 

Η χρήση της βαφής

Η βαφή χρησιμοποιείται για να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών ημιμόνιμα ή περιστασιακά. Μπορεί να περαστεί στα μαλλιά από επαγγελματία στο κομμωτήριο ή στο σπίτι με υλικά αγορασμένα από το supermarket.

Η χρήση της βαφής πρέπει να είναι τακτική αν δεν θέλετε τα μαλλιά σας να είναι γκρίζα.

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το βάψιμο των μαλλιών, επειδή τους κάνει να αισθάνονται όμορφα και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση. Το πρόβλημα είναι ότι η συχνή χρήση της βαφής έχει κάποια αρνητικά αποτελέσματα.

 

Η χρήση της βαφής εμποδίζει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών

 

Η βαφή, συνήθως, περιέχει χημικά, όπως αμμωνία και υπεροξείδιο του υδρογόνου, τα οποία είναι επικίνδυνα για το σώμα σε μεγάλες ποσότητες.

Ενώ αυτά τα χημικά είναι ακίνδυνα σε μικρές δόσεις, η συχνή χρήση της βαφής προκαλεί, σε ένα βαθμό, ερεθισμό και βλάβη στο τριχωτό. Επιλέξατε λοιπόν μια βαφή καλής ποιότητας ελεγμένη από Δερματολόγο.

Τα δυνατά χημικά που περιέχουν ορισμένες βαφές, κάνουν τα μαλλιά αδύναμα και τα καταστρέφουν με την συχνή χρήση, με αποτέλεσμα, να σπάνε και να λεπταίνουν.

Το συχνό ντεκαπάζ δεν είναι καλό για τα μαλλιά

 

Δεν είναι μόνο όσοι έχουν γκρίζα μαλλιά που βάφουν τα μαλλιά τους, πολλοί νεώτεροι άνδρες και γυναίκες τα βάφουν, επίσης.

Η μόδα του ξανθού μαλλιού έχει οδηγήσει πολλούς άνδρες και γυναίκες να αλλάζουν τα σκούρα μαλλιά τους σε ανοιχτά ξανθά, το οποίο σημαίνει όχι μόνο αλλαγή στην κατάσταση των μαλλιών, αλλά και συχνή ανανέωση της βαφής.

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στην τριχόπτωση από άλλους, λόγω γονιδίων ή ιατρικών θεμάτων, οπότε η συχνή χρήση της βαφής αποτελεί έναν επιβαρυντικό παράγοντα.

Αλλεργικές αντιδράσεις στην βαφή

Από την στιγμή που οι βαφές περιέχουν τόσα χημικά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να είστε αλλεργικοί σε αυτά, και να φτάσετε, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και στην τριχόπτωση.

Αν είστε αλλεργικοί στην βαφή, θα έχετε φαγούρα, η οποία κάνει τους θύλακες να ρίξουν τις τρίχες πρώιμα.

Αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, καλό θα ήταν να κάνετε πρώτα μια δοκιμή σε μια τούφα πίσω από το αφτί, να το αφήσετε  για 24 ή 48 ώρες, ανάλογα με τις οδηγίες, για να δείτε αν θα σας προκαλέσει ερεθισμό.

Συμπέρασμα

Δεν μπορούμε να σας πούμε, φυσικά, να μην βάψετε τα μαλλιά σας. Αυτό, όμως, που σας λέμε είναι ότι πρέπει να έχετε στον νου σας, ότι τα χημικά δεν είναι ότι καλύτερο για το τριχωτό της κεφαλής σας.

Αν σας απασχολεί η τριχόπτωση, σας προτείνουμε να αποφύγετε την συχνή χρήση της βαφήςν α επιλέγετε αξιόπιστα προϊόντα και να προσπαθήσετε να κρατήσετε το τριχωτό  της κεφαλής υγιές.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.