Οι τελευταίες θεραπείες για την τριχόπτωση και την λέπτυνση των μαλλιών

Η τριχόπτωση και η λέπτυνση των μαλλιών είναι καταστάσεις που προκαλούν ανησυχία. Στις μέρες μας, όμως, υπάρχουν θεραπείες που βοηθούν στην πρόληψη και την αποκατάσταση των μαλλιών.

Οι τελευταίες θεραπείες για την τριχόπτωση και την λέπτυνση των μαλλιών είναι οι εξής:

Φάρμακα για την τριχόπτωση

Ορισμένα φάρμακα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, και τα πιο δημοφιλή είναι η μινοξιδίλη, η κετακοναζόλη και η φιναστερίδη.

Η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη (διαθέσιμα σε ταμπλέτες, λοσιόν και σαμπουάν) εμποδίζουν την δράση των ενζύμων που προκαλούν τριχόπτωση. Η κετακοναζόλη, σε μορφή σαμπουάν, συμβάλλει στην θεραπεία των μυκητιακών φλεγμονών (όπως η πιτυρίδα) που οδηγούν στην τριχόπτωση.

Όπως όλα τα φάρμακα, πρέπει να προσέχετε τις παρενέργειες. Για παράδειγμα, τα σκευάσματα που περιέχουν μινοξιδίλη μπορεί θεωρητικά έστω να προκαλέσουν υπόταση.

Συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας πριν αρχίσετε να παίρνετε κάποιο φάρμακο και ενημερώστε τον αν υπάρχει κάποιο ιατρικό  θέμα.

 

Ειδικές χτένες

Οι χτένες laser, και οποιοδήποτε άλλο εργαλείο αυτής της μορφής, σκοπεύουν  στην ενεργοποίηση του τριχωτού, αυξάνοντας την ροή του αίματος στο τριχωτό  και προάγοντας την ανάπτυξη των μαλλιών. Οι χτένες laser στέλνουν χαμηλής έντασης φως laser στο τριχωτό, ενώ οι άλλες χτένες είναι σχεδιασμένες να κάνουν μασάζ στο τριχωτό με έλαια ή λοσιόν για να πάρει η τρίχα θρεπτικά και να ενεργοποιηθεί ο θύλακας.

Οι χτένες laser είναι εγκεκριμένες από τον Οργανισμό Φαρμάκου. Είναι ασφαλείς και δεν καταστρέφουν τα μαλιά που έχουν απομείνει.

Από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τα φάρμακα, όμως αξίζει να τις δοκιμάσετε, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουν.

Βιταμίνες και διατροφή που ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών

Ότι είναι καλό για το σώμα σας, είναι καλό και για τα μαλλιά, οπότε μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες και ασβέστιο θα βοηθήσει, τελικά, και τα μαλλιά σας να γίνουν πιο πυκνά, ειδικά αν ακολουθείτε για χρόνια μια διατροφή με πολλά λιπαρά ή αν ακολουθείτε αυστηρές δίαιτες. Επίσης, θα σας βοηθήσει, αν πίνετε πολύ νερό.

Οι περισσότερες βιταμίνες και τα χάπια που στοχεύουν στην ανάπτυξη των μαλλιών περιέχουν ένα cocktail βιταμινών και εκχυλισμάτων που δεν βλάπτουν τους περισσότεερους ανθρώπους, και μπορείτε να τα παίρνετε μαζί με οποιαδήποτε άλλα προϊόντα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης.

Επειδή, όμως, η υπερβολική δόση των βιταμινών και των μετάλλων μπορεί να είναι τοξική, ενημερώστε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε την πρόσληψη οποιουδήποτε συμπληρώματος βιταμινών για την τριχόπτωση.

 

Επέμβαση αποκατάστασης των μαλλιών

Η επέμβαση για την αποκατάσταση των μαλλιών σημαίνει μεταμόσχευση του ιστού δότη από περιοχές που έχουν πυκνά μαλλιά σε περιοχές που έχουν αραιά μαλλιά. Πριν από την επέμβαση, ο γιατρός θα αξιολογήσει την ανάπτυξη των μαλλιών, αν είναι αρκετά πυκνή σε τουλάχιστον μια περιοχή, για να γίνει ο ιστός δότης.

Οι εξιδικευμένοι γιατροί έχουν διάφορες τεχνικές, ανάλογα με το αν θέλετε να γεμίσετε μόνο τα αποψιλωμένα κενά ή αν θέλετε μια πιο ολική αποκατάσταση. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Όμως, όπως σε όλες τις επεμβάσεις, υπάρχει ο κίνδυνος της μόλυνσης και της ουλής. Μερικές φορές χρειάζονται αρκετές συνεδρίες για να επιτευχθεί ο στόχος και επειδή πρέπει να μεσολαβεί ένα διάστημα επούλωσης ανάμεσα στις συνεδρίες,  η πλήρης θεραπεία μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο. Αν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την θεραπεία, ψάξτε να βρείτε ένα γιατρό που να εξειδικεύεται σε αυτό το είδος της επέμβασης. Να είστε προσεκτικοί με όσους υπόσχονται μια νέα επαναστατική μέθοδο που μπορεί να σας δώσει τα μαλλιά που ονειρεύεστε.

Νέες θεραπείες

Υπάρχει ακόμα η μεσοθεραπεία με την οποία γίνεται έγχυση θρεπτικών συστατικών στη ρίζα της τρίχας και το PRP, όπου εφαρμόζονται αυξητικοί παράγοντες από το άιμα του ασθενούς στη ρίζα της τρίχας.

Ότι και αν διαλέξετε να θυμάστε:

  1. Οι περισσότερες θεραπείες θέλουν χρόνο για να παρουσιάσουν αποτελέσματα
  2. Οι θεραπείες φέρνουν διαφορετικά αποτελέσματα σε διαφορετικούς ασθενείς.
  3. Η βελτίωση που θα δείτε δεν φτάνει να σας δώσει τα μαλλιά που είχατε σαν έφηβοι.

Αν η θεραπεία για την τριχόπτωση και την λέπτυνση των μαλλιών ξεκινήσει έγκαιρα, θα βοηθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών σας και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

 

 

 

πηγή:www.medindia.net

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.