Οι θεραπείες για την τριχόπτωση γίνονται πιο δημοφιλείς από ποτέ

Οι πρόσφατες τάσεις δείχνουν μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ατόμων που θέλουν να θεραπεύσουν την τριχόπτωση. Είναι μια τάση που δείχνει ότι θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Η ολοένα και πιο φτωχή διατροφή, το αυξημένο άγχος και η συνεχής πίεση για μια  όμορφη εμφάνιση οδηγούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, που υποφέρουν από τριχόπτωση, να ζητήσουν βοήθεια και θεραπεία. Η τριχόπτωση θεωρείται ένα πρόβλημα που κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται αμήχανα. Λόγω του κοινωνικού στίγματος, και οι άνδρες και οι γυναίκες που υποφέρουν από τριχόπτωση προσπαθούν να καλύψουν την τριχόπτωση παρά να την παραδεχτούν και να ζητήσουν βοήθεια.

Όμως η εποχή έχει αλλάξει και θα συνεχίσει να αλλάζει. Η πρόοδος της τεχνολογίας και των θεραπειών έχει καταφέρει να θεραπεύσει τα συμπτώματα της τριχόπτωσης ή να τα αναστρέψει σε πολλά άτομα που υποφέρουν από τριχόπτωση.

Θεραπείες που εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο

Η θεραπεία της τριχόπτωσης ήταν πάντα δημοφιλής στον δυτικό κόσμο, όπως στις ΗΠΑ και στην Βρετανία. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το ποσό των χρημάτων που δίνεται για την φροντίδα της υγείας είναι πολύ ψηλότερο από άλλες χώρες, αλλά μπορεί να σχετίζεται και  με την εμμονή των πολιτών της Δύσης με την εμφάνιση και την σημασία που δίνουν σε αυτήν. Οι τάσεις δείχνουν ότι η θεραπεία για την τριχόπτωση θα συνεχίσει να είναι δημοφιλής σε αυτές τις χώρες, αλλά και άλλες χώρες αρχίζουν να κυριαρχούν στην αγορά των συγκεκριμένων θεραπειών.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες αρχίζουν να επενδύουν περισσότερο στους τομείς της υγείας και αυξάνεται το κομμάτι του ο πληθυσμού τους που μπορεί να διαθέσει μέρος από το εισόδημά του. Περιοχές όπως η Ασία, η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αρχίζουν να καταγράφουν μια αύξηση στον αριθμό των ανδρών και των γυναικών που αναζητούν συμβουλές και θεραπείες για τους διάφορους τύπους τριχόπτωσης, όπως η γυσροειδής αλωπεκία ή η τριχόπτωση που οφείλεται στην ηλικία. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι κλινικές αναφέρουν κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν να θεραπεύσουν την τριχόπτωση και αναμένεται να φτάσει τον αριθμό της Βρετανίας, ή και να τον ξεπεράσει, ανάλογα με την δημοτικότητα της θεραπείας. Η τριχόπτωση αναμένεται να γίνει το πιο κοινό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, λόγω της φτωχής διατροφής, της έλλειψης άσκησης και του αυξανόμενου άγχους που προέρχεται από τον τρόπο ζωής, την δουλειά και τις έννοιες.

Τα οφέλη αυτής της τάσης

Αυτό που έδειξαν οι πρόσφατες τάσεις είναι ότι γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή η αναζήτηση θεραπείας για την τριχόπτωση. Το στίγμα που παραδοσιακά ακολουθούσε την τριχόπτωση στους άνδρες και στις γυναίκες, εξαλείφεται σιγά σιγά και γίνεται πιο αποδεκτό να συζητάς για την τριχόπτωση και να αναζητάς θεραπεία. Αυτό θα επιτρέψει σε πολλά άτομα να βγουν από την σκιά, να πάψουν να ντρέπονται για την τριχόπτωση και να παραδεχτούν το πρόβλημά τους.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.