Διαβήτης και τριχόπτωση

Πως ο διαβήτης προκαλεί τριχόπτωση; Όταν κανείς έχει διαβήτη, το σώμα σου είτε δεν παράγει ινσουλίνη είτε δεν χρησιμοποιεί την ινσουλίνη αποτελεσματικά ή και τα δυο. Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που μετατρέπει την γλυκόζη του αίματος σε ενέργεια για να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στο σώμα. Αλλά όταν δεν έχεις αρκετή ινσουλίνη, η γλυκόζη συσσωρεύεται στο αίμα.

Αυτό το πλεόνασμα γλυκόζης μπορεί να καταστρέψει τα αγγεία και να εμποδίσει την μεταφορά επαρκούς οξυγόνου στους θύλακες των τριχών. Χωρίς αρκετό οξυγόνο, οι θύλακες των τριχών δεν ενεργούν όπως πρέπει με αποτέλεσμα να βλέπετε τριχόπτωση ή έλλειψη νέων τριχών.

Διαβήτης και τριχόπτωση: Ποιες επιλογές θεραπείας υπάρχουν;

Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα να θεραπευτεί η τριχόπτωση που οφείλεται στον διαβήτη. Αν η τριχόπτωση οφείλεται στον κακό έλεγχο του διαβήτη, τότε μια συζήτηση με τον γιατρό σου, για την βελτίωση της κατάστασης, αποτελεί την πιο  σοφή κίνηση.

Υπάρχουν αποδείξεις ότι οι άνθρωποι με διαβήτη μπορεί να εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα βιοτίνης. Είναι μια βιταμίνη που βοηθάει την σωστή ανάπτυξη της τρίχας. Η βιοτίνη μπορεί να παίρνεται καθημερινά σαν συμπλήρωμα, αλλά πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πρώτα.

 

Αν βιώνεις τριχόπτωση που προέρχεται από  διαβήτη, σε συνεργασία με τον γιατρό σου μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση και να επιλέξεις την  κατάλληλη θεραπεία της τριχόπτωσης για να έχεις τα μαλλιά που επιθυμείς .

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.