Πρόωρη αλωπεκία

Πότε θεωρείται πρόωρη η αλωπεκία;

Αν είστε στην εφηβεία ή στα είκοσι και χάνετε μεγάλη ποσότητα μαλλιών.

Οι περισσότερες περιπτώσεις πρόωρης αλωπεκίας, όπως και στις άλλες μορφές αλωπεκίας, εμφανίζουν πρώτα λέπτυνση των μαλλιών. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι τρίχες που μένουν στην χτένα σας είναι πιο λεπτές από παλαιότερα και ότι φαίνεται περισσότερο κρανίο μέσα από τα μαλλιά. Σε αυτό το αρχικό στάδιο, η τριχόπτωση είναι πιο εύκολο να αντιμετωπισθεί και να αντιστραφεί.

Η απώλεια των μαλλιών αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία καθώς το σώμα γερνάει. Στην πραγματικότητα, το 10% των περίπου 10.000 τριχών στο κεφάλι σας είναι σε στάδιο νέκρωσης, περισσότερες από 100 πέφτουν κάθε μέρα και χρειάζεται να περάσουν 6 μήνες για να αναγεννηθεί ο θύλακας και να δώσει νέα τρίχα. Με την πάροδο των χρόνων οι θύλακες κουράζονται , οπότε γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να παράγουν νέες τρίχες.

Πολλοί άνδρες διαπιστώνουν ότι χάνουν τα μαλλιά τους από την ηλικία των 20. Αυτό είναι γνωστό ως πρόωρη ανδρικού τύπου αλωπεκία και ξεκινά με την υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών και την λέπτυνση του τριχωτού. Ο λόγος μπορεί να είναι η αυξημένη παραγωγή τεστοστερόνης στην εφηβεία, η οποία διασπάται σε διυδροτεστοστερόνη (DHT), όταν έρχεται σε επαφή με ένα ένζυμο που υπάρχει στο δέρμα. Η DHTεμποδίζει τον θύλακα να παράξει νέα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού και πάνω από το μέτωπο.

Σχεδόν το 30% των ανδρών,και μερικές γυναίκες, υποφέρουν από ανδρικού ( ή γυναικείου) τύπου αλωπεκία. Είναι μια κληρονομική κατάσταση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η προδιάθεση για παχυσαρκία, ή για αλκοολισμό μπορεί να αντιμετωπισθεί , αλλά η αλωπεκία είναι καταγεγραμμένη στα γονίδια.

Η ανδρικού τύπου αλωπεκία επηρεάζει πολλούς νέους ανθρώπους. Η επιστημονική έρευνα έχει να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης και επιβράδυνσης της αλωπεκίας. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εικόνα σας, στοχεύοντας στην πύκνωση των μαλλιών και στην τόνωση της ανάπτυξης.

Να θυμάστε ότι η ανδρικού τύπου αλωπεκία δεν θεραπεύεται. Αλλά αν εντοπίσετε έγκαιρα τα πρώτα σημάδια υποχώρησης της γραμμής και λέπτυνσης  του τριχωτού, είναι πιθανόν να επιβραδύνετε την διαδικασία. Υπάρχουν στην διάθεσή σας χάπια, κρέμες τοπικής χρήσης και η μέθοδος της εμφύτευσης μαλλιών, για να διατηρήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να μειώσετε την αρνητική εικόνα της πρόωρης αλωπεκίας.

Η πρόωρη ανδρογενετική αλωπεκία θεωρείται το χαρακτηριστικό των ανδρών που αντιστοιχεί στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών των γυναικών. Το ορμονικό μοτίβο αρκετών ανδρών με πρόωρη αλωπεκίαμοιάζει κατά κάποιο τρόπο με το ορμονικό μοτίβο των γυναικών με το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες με το σύνδρομο έχουν υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα και/ή αλωπεκία. Ένας αριθμός ορμονών, στον μεταβολισμό των ανδρογόνων, είναι υπεύθυνος για τα συμπτώματα και τα αποτελέσματα του συνδρόμου. Η τεστοστερόνη του σώματος μετατρέπεται σε μια ορμόνη, την διυδροτεστοστερόνη, η οποία προτρέπει τους θύλακες των τριχών να μεγαλώσουν. Είναι η ίδια ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την τριχόπτωση.

Οι τρίχες στο σώμα μεγαλώνουν πολύ περισσότερο, λόγω της τεστοστερόνης, ενώ στην κορυφή του κεφαλιού, οι θύλακες είναι πολύ ευαίσθητοι στην μεγάλη ποσότητα τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα να προκαλείται αλωπεκία. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση για πρόωρη αλωπεκία (πριν τα 30) στους άνδρες με συγγενείς γυναίκες με το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών.

 

 

 

 

πηγή:www.medindia.net

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.