Πρώτη επίσκεψη σε εξειδικευμένο για την τριχόπτωση δερματολόγο

Πρώτη επίσκεψη σε εξειδικευμένο για την τριχόπτωση δερματολόγο

 

Η τριχόπτωση μπορεί να συμβεί εξ’ αιτίας πολλών αιτιών, αλλά αν είναι ξαφνική ή έντονη, είναι ώρα να επισκεφθείτε έναν εξειδικευμένο στην τριχόπτωση δερματολόγο, ο οποίος ασχολείται με την υγεία του τριχωτού και των μαλλιών.

Ο Δερματολόγος είναι εξειδικευμένος να αναγνωρίζει και να θεραπεύει όλες τις μορφές της τριχόπτωσης και να πραγματοποιεί εμφυτεύσεις.

 

Η ιδέα της πρώτης επίσκεψης μπορεί να σας τρομοκρατεί, όμως δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Ακολουθεί μια λίστα με συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείτε και τι να περιμένετε από την πρώτη επίσκεψη.

Τι πρέπει να κάνετε πριν το ραντεβού

 

Πριν πάτε στο ραντεβού, καλό είναι να ετοιμάσετε μια λίστα με προσωπικές πληροφορίες που να περιλαμβάνει πρόσφατες αλλαγές, ή αγχωτικές καταστάσεις, που μπορεί να είναι η αιτία της τριχόπτωσης.

 

Θα χρειαστεί, επίσης, να ετοιμάσετε μια λίστα με  τα ιατρικά θέματα που έχετε και τα φάρμακα που παίρνετε γι’ αυτά, καθώς επίσης και οποιαδήποτε συμπληρώματα ή βιταμίνες.

 

Σίγουρα θα έχετε και εσείς κάποιες ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε στον γιατρό, γι’ αυτό, αν φοβάστε ότι θα τις ξεχάσετε, καλό θα ήταν να τις γράψετε. Μην ανησυχείτε για το αν οι ερωτήσεις σας ακούγονται γελοίες. Έχετε κάθε δικαίωμα να ενημερωθείτε  για την θεραπεία της τριχόπτωσης πριν την ξεκινήσετε. Μερικά παραδείγματα ερωτήσεων είναι:

 

-Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

-Η κατάστασή μου είναι προσωρινή ή μακροχρόνια;

-Υπάρχει περίπτωση τα μαλλιά μου να μεγαλώσουν ξανά φυσιολογικά;

-Μπορώ να αλλάξω κάτι στην ζωή μου για να βελτιώσω την κατάσταση;

-Ποιες είναι οι επιλογές που έχω για θεραπεία;

 

 

Τι να περιμένετε από το πρώτο ραντεβού

 

Όπως έχετε εσείς ερωτήσεις, έτσι και ο γιατρός θα έχει πολλές ερωτήσεις να σας κάνει. Θα θέλει να μάθει πότε αντιληφθήκατε την τριχόπτωση, πόσο έντονη είναι και από ποια περιοχή του τριχωτού και αν κάποιος άλλος στην οικογένεια έχει εμφανίσει τριχόπτωση.

 

Είναι πιθανόν, επίσης, να ζητήσει αιματολογικές εξετάσεις, βιοψία του τριχωτού και τριχοριζόγραμμα. Η βιοψία του τριχωτού γίνεται παίρνοντας δείγμα απόξεσης από το δέρμα ή από  τρίχες που τραβιούνται από την ρίζα. Το τριχοριζόγραμμα γίνεται με την βοήθεια ενός ειδικού υπολογιστή, που εξετάζει τρίχες που έχουν κουρευτεί στην βάση.

 

Μετά τις εξετάσεις, ο εξειδικευμένος στην τριχόπτωση δερματολόγος θα κάνει την διάγνωση και θα σας συμβουλεύσει για την θεραπεία.

 

Κάποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι για εμφύτευση, ενώ άλλοι να χρειάζονται άλλες μορφές θεραπείας.

 

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.