Συνδέεται το άγχος με την τριχόπτωση;

Οι άνθρωποι χάνουν κατά μέσο όρο 100 τρίχες την ημέρα χωρίς, ίσως, να το συνειδητοποιούν. Όμως όταν το άγχοςφτάνει σε υψηλά επίπεδα η απώλεια αυτή γίνεται αισθητή.

Κάποιες φορές το αποψιλωμένο κενό που προκλήθηκε από την τριχόπτωση εντοπίζεται εντελώς τυχαία και προκαλεί μεγαλύτερο άγχοςστον ασθενή.

Η επίσκεψη στον δερματολόγο είναι απαραίτητη για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να καθοριστεί ο τύπος της αλωπεκίας.

Αν το άγχοςείναι τελικά η αιτία που προκαλεί την τριχόπτωση τότε πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Ξεκινήστε την μέρα σας με μια μορφή άσκησης. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλύνετε το άγχος.

Οργανώστε την μέρα σας για να αποφύγετε χαοτικές καταστάσεις.

Η διατροφή είναι επίσης πολύ βασική. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων για να είστε σίγουροι για την ποιότητα των τροφών που δίνετε στον οργανισμό σας.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι τα προϊόντα τοπικής χρήσης. Κάποια από αυτά περιέχουν χημικά που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή, η οποία επηρεάζει τους θύλακες και οδηγεί στην τριχόπτωση. Υπάρχουν προϊόντα που έχουν σαν βάση φυσικά υλικά τα οποία μειώνουν την φλεγμονή του τριχωτού και δυναμώνουν τους θύλακες.

Το άγχοςμπορεί να επηρεάσει την ψυχική και την σωματική σας κατάσταση. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να βρείτε τρόπους να το ελαττώσετε για να εξασφαλίσετε την υγεία του σώματός σας και των μαλλιών σας.

πηγή:nationalhairlossassoc.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.