Τα ρολά καταστρέφουν τα μαλλιά;

Το styling αποτελεί μια πρόκληση για τις γυναίκες που έχουν λεπτά και κατεστραμμένα μαλλιά.

Η θερμότητα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται, αλλά αν τα μαλλιά σας είναι “άγρια”, τότε το στέγνωμα με φυσικό τρόπο δεν είναι η λύση.

 Όλοι γνωρίζουμε ότι το στέγνωμα με το πιστολάκι ή η χρήση των συσκευών για μπούκλες ή για ίσιωμα των μαλλιών προκαλούν φθορές στην τρίχα.

Όμως ισχύει το ίδιο και για τα ρολά; Είναι μια ασφαλής λύση για να δώσουμε όγκο, να ισιώσουμε ή να φτιάξουμε μπούκλες;

Η απάντηση είναι ίσως, ανάλογα με το είδος των ρολών και τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε. 

Το πρόβλημα που δημιουργείται από το τράβηγμα

 

Η χρήση των ρολών σημαίνει τράβηγμα της τρίχας που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μαλλιά που είναι ήδη εύθραυστα. Αν τα ρολά τυλιχτούν σφιχτά, μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο του στελέχους της τρίχας ή ακόμη και τράβηγμα από την ρίζα.

 Αν χρησιμοποιείτε ρολά συχνά, μπορεί να καταλήξετε με αλωπεκία από έλξη και με μόνιμη τριχόπτωση, αν οι θύλακες καταστραφούν.

Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, μην τυλίγετε τα μαλλιά πολύ σφιχτά και μην χρησιμοποιείτε τα ρολά σε καθημερινή βάση. Αποφύγετε να κοιμάστε με τα ρολά, ακόμη και αν είναι ειδικά σχεδιασμένα για να τα φοράτε την νύχτα, επειδή αυξάνεται η τάση στις ρίζες, με πιθανό αποτέλεσμα την περαιτέρω τριχόπτωση.

Θερμαινόμενα ρολά

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε αυτά τα ρολά αντί το σίδερο για μπούκλες, επειδή δεν έχουν πολύ ψηλή θερμοκρασία.

 Εξ’ άλλου οι μπούκλες που φτιάχνονται με τα ρολά διαρκούν περισσότερο από αυτές που γίνονται με το σίδερο, επειδή τα ρολά κρυώνουν πάνω στα μαλλιά και έτσι το χτένισμα είναι πιο σταθερό, οπότε δεν χρειάζεται να να τα χρησιμοποιείτε συχνά.

Βέβαια, από την στιγμή που υπάρχει θερμότητα, υπάρχει πιθανότητα τα μαλλιά να γίνουν ξηρά.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε θερμαινόμενα ρολά, προτιμήστε αυτά που έχουν κεραμική επίστρωση, επειδή θερμαίνονται πιο ομαλά και αποδίδουν σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τα άλλα.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα τα θερμαινόμενα ρολά σε στεγνά μαλλιά για να μειώσετε τον κίνδυνο βλάβης.

Ρολά ατμού

Αυτός ο τύπος των ρολών έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τελευταία.

Λειτουργούν λίγο διαφορετικά από τα άλλα θερμαινόμενα ρολά, επειδή

τα βάζετε για λίγο πάνω από ατμό, ώστε να ζεσταθούν, και έπειτα τα τοποθετείτε στα μαλλιά. Είναι πιο εύκολα στον χειρισμό, αφού δεν είναι καυτά, και πιο ήπια για τα μαλλιά.

Όπως και τα άλλα θερμαινόμενα ρολά, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε στεγνά μαλλιά.

Ρολά από σφουγγάρι

 Είναι πολύ ήπια για τα μαλλιά. Τα χρησιμοποιείτε σε μαλλιά που είναι λίγο υγρά και το σφουγγάρι απορροφά την υγρασία τους, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται οι μπούκλες.

Μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο, αλλά επειδή αυτό θα πάρει πολύ χρόνο, ένα σύντομο φύσημα με το πιστολάκι δεν θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά.

Αν θέλετε να αποφύγετε εντελώς την θερμότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ρολά από σφουγγάρι σε στεγνά μαλλιά, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο ικανοποιητικό και δεν διαρκεί πολύ.

Δοκιμάστε αυτά που έχουν σατέν επικάλυψη, τα οποία αν και προτείνονται για χρήση την νύχτα, αποφύγετε να κοιμηθείτε με αυτά επειδή μπορεί να προκληθεί βλάβη από την ένταση στην τρίχα.

Ρολά από velco

Αν έχετε κατεστραμμένα μαλλιά μην τα δοκιμάσετε.

Αν και είναι εύκολα στην χρήση, δεν χρειάζονται clips για να σταθούν στα μαλλιά και δεν χρειάζονται πολύ θερμότητα, μόνο ένα σύντομο φύσημα με το πιστολάκι, η ιδιότητά τους να γαντζώνονται στα μαλλιά, τα κάνει επιβλαβή.

Προκαλούν σπάσιμο της τρίχας και όταν προσπαθήσετε να τα ξετυλίξετε κάποιες τρίχες ξεριζώνονται. Σε κάποιες περιπτώσεις μακριών λεπτών χρειάστηκε ψαλίδι για να αφαιρεθούν.

 

 

Συνοψίζοντας….

 

Η χρήση των ρολών αποτελεί μια πιο ήπια λύση σε σχέση με τα σίδερα ισιώματος ή μπούκλας, με εξαίρεση τα ρολά από velcro.

 Τα ρολά με σατέν επικάλυψη είναι τα πιο ήπια από όλα. Αν χρησιμοποιήσετε θερμότητα, ψεκάστε πρώτα τα μαλλιά σας με ένα προστατευτικό spray.

 

 

 

 

πηγή;www.hairsentinel.com

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.