Θάλασσα και μαλλιά: βασικές οδηγίες

Η θάλασσα κάνει τα πάντα να φαίνονται καλύτερα, ο ήλιος πάνω στο δέρμα, τα όμορφα χαμόγελα, η άμμος και τα μαλλιά με εντυπωσιακό όγκο και υφή. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το αλμυρό νερό είναι ευεργετικό για τα μαλλιά. Συνήθως έχουν δίκαιο, θάλασσα και μαλλιά αποτελεί υπό προϋποθέσεις ένα τέλειο συνδυασμό.

Πρέπει όμως να λάβουμε υπ’ όψη τον τύπο των μαλλιών.

Το αλμυρό νερό αποτελείται από αλάτι, αυτό που χρησιμοποιούμε και στο φαγητό. Εδώ και  εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιείται και για την απολέπιση του δέρματος. Πολλά από τα σύγχρονα μέσα απολέπισης περιέχουν αλάτι. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και την βρωμιά αφήνοντας το δέρμα μαλακό και λείο, διατηρώντας όμως τα φυσικά έλαια.

Αλλά  τι γίνεται με τα μαλλιά;

Υπάρχουν οφέλη από το καθημερινό κολύμπι στην θάλασσα;

Οπωσδήποτε ναι, αν έχετε λιπαρό τριχωτό. Το αλμυρό νερό μπορεί να σας απαλλάξει και από την πιτυρίδα.

Όταν έχετε λιπαρό τριχωτό, ή υποφέρετε από πιτυρίδα, μπορεί να ωφεληθείτε από τα προϊόντα που περιέχουν αλάτι, επειδή προκαλούν ήπια απολέπιση και έτσι βοηθούν στην υγεία των μαλλιών.

Ο τύπος των μαλλιών που δεν ωφελείται από την καθημερινή χρήση προϊόντων που περιέχουν αλάτι ή  από το συχνό κολύμπι στην θάλασσα, είναι τα ξηρά μαλλιά, επειδή θα γίνουν πιθανόν ξηρότερα.
Αυτό συμβαίνει επειδή, καθώς στεγνώνουν τα μαλλιά, το νερό εξατμίζεται και μένει το αλάτι σε μεγάλη συγκέντρωση.

Σε συνδυασμό με τον ήλιο, καταλήγουμε με ξηρά και σπασμένα μαλλιά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πηγαίνετε για κολύμπι αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά.
Μπορείτε να πάρετε κάποια προστατευτικά  μέτρα  πριν βουτήξετε στην θάλασσα, όπως αδιάβροχη μαλακτική λοσιόν, αντιηλιακό για τα μαλλιά (ειδικά στις άκρες), να ξεπλένετε το αλμυρό νερό από τα μαλλιά αμέσως μετά το κολύμπι και μόλις πάτε στο σπίτι να λούσετε τα μαλλιά σας.

Η καταστροφή των μαλλιών οδηγεί στην τριχόπτωση. Απολαύστε τη θάλασσα και αν προσέξετε τα μαλλιά σας, θα απολαύσουν και αυτά τις ευεργετικές της ιδιότητες.

 

Πηγή: transitionshairlosscenters.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.