Θεραπεία της τριχόπτωσης από άγχος

Ο καλύτερος τρόπος για να προλάβετε την τριχόπτωση από άγχος είναι να προσπαθήσετε να το ελέγξετε.

Πρέπει να βρείτε δραστηριότητες που σας βοηθούν να χαλαρώσετε, όπως η άσκηση, και να βελτιώσετε την διατροφή σας για να ενισχύσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Η θεραπεία της τριχόπτωσης από άγχος εξαρτάται από την ηλικία, την γενική υγεία και, φυσικά, το είδος της τριχόπτωσης.

 

Όμως, για να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις που σας προκαλεί το άγχος, πρέπει πρώτα να βρείτε τρόπο να το διαχειριστείτε. Κάποιες από τις θεραπείες τριχόπτωσης από άγχος είναι οι εξής:

 

1.Ψυχοθεραπεία

 

Η ψυχοθεραπεία έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην διαχείριση του άγχους και, ειδικά, στις περιπτώσεις Τριχοτιλλομανίας (καταναγκαστικό τράβηγμα των μαλλιών). Μέσα από την θεραπεία, θα βρείτε τρόπους να αναγνωρίζετε τις καταστάσεις που πυροδοτούν την τάση να τραβάτε τα μαλλιά σας και να τις αντιμετωπίζετε με άλλες συμπεριφορές.

Επίσης η θεραπεία βοηθάει να αποκατασταθεί η αλήθεια σε κάποιες διαστρεβλωμένες απόψεις για την Τριχοτιλομανία.

 

2.Φαρμακευτική αγωγή

 

Η σωστή φαρμακευτική αγωγή εξαρτάται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει διάφορα φάρμακα, για να αντιμετωπίσετε την ίδια την κατάσταση ή τα συμπτώματα.

 

Για παράδειγμα, ο γιατρός προτείνει αντικαταθλιπτικά για την αντιμετώπιση της τριχοτιλομανίας ή φάρμακα που μπορούν να αλλάξουν την διάθεση του πάσχοντα. Στην περίπτωση της Τελογενούς ροής συστήνεται ένα άμεσο ενισχυτικό και στην περίπτωση της Γυροειδούς αλωπεκίας , συστηματική λήψη κορτικοστεροειδών.

Επιπλέον. για την θεραπεία της εκτεταμένης Γυροειδούς αλωπεκίας, ο γιατρός μπορεί να συστήσει και τοπική εφαρμογή χημικών στο δέρμα για άμεση δράση. Όμως, η λήψη των φαρμάκων πρέπει να γίνεται με προσοχή, γιατί υπάρχουν και παρενέργειες.

3. Φυσικές θεραπείες

 

Ο σκοπός των φυσικών θεραπειών είναι να ενισχύσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Δεν χρειάζονται φαρμακευτική αντιμετώπιση όλες οι καταστάσεις που δημιουργούνται από το άγχος. Η ήπια τριχόπτωση που προέρχεται από την Τριχοτιλλομανία, ή την Γυροειδή αλωπεκία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικούς τρόπους.

Όμως, για να ενισχύσετε την αναδόμηση των θυλάκων, πρέπει να ακολουθείτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή. Καλό θα ήταν, επίσης, να παίρνετε συμπληρώματα με διάφορα θρεπτικά, χρήσιμα για την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνες της ομάδας Β, ειδικά αν υποφέρετε από Γυροειδή αλωπεκία.

Τέλος, βάλτε στην διατροφή σας συμπληρώματα που βοηθάνε στην μείωση των φλεγμονών και του άγχους και αποφύγετε τις τοξίνες.

 

 

πηγή:www.truestressmanagement.com

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.