Θεραπεία των μαλλιών με σιλικόνη

Στις μέρες μας βομβαρδιζόμαστε με διαφημίσεις για προϊόντα που υπόσχονται όμορφα, μεταξένια, λαμπερά και δυνατά μαλλιά. Όλοι θα θέλαμε να να έχουμε τέτοια μαλλιά.

Το συστατικό που μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα δεν είναι άλλο παρά ένα ταπεινό ανόργανο μόριο, που ονομάζεται σιλικόνη.

Η σιλικόνη, γνωστή ως διμεθικόνη ή κυκλομεθικόνη, είναι παράγωγο του πυριτίου που βρίσκεται στο γυαλί, στον χαλαζία και στην άμμο. Η σιλικόνηαποτελεί συστατικό καλλυντικών του δέρματος και των μαλλιών  από το 1950. Η σιλικόνη τροποποιείται ανάλογα με το προϊόν. Έχει μια πολύ ευέλικτη λιπαρή και υγρή σύσταση.

Υπάρχουν δυο τύποι προϊόντων σιλικόνης :αυτά που διαλύονται στο νερό και αυτά που δεν διαλύονται. Τα προϊόντα από σιλικόνη που δεν διαλύεται στο νερό καλύπτουν την τρίχα και σχηματίζουν ίζημα, αφού δεν ξεπλένονται με το νερό. Όμως,τα προϊόντα με την σιλικόνη που διαλύεται στο νερό ξεπλένονται εύκολα. Όλα τα κοσμετικά προϊόντα που περιέχουν χημικά με την κατάληξη  -ονη, περιέχουν προϊόντα σιλικόνης.

Θεραπεία των μαλλιών με σιλικόνη

Οι τρίχες που έχουν την κάλυψη της σιλικόνης εμφανίζονται λαμπερές και λείες.Τα μαλλιά φάινονται υγιή και δεν σχηματίζουν κόμπους κατά το χτένισμα. Οι άκρες είναι λείες χωρίς σημάδια βλάβης.

Η σιλικόνηπροστατεύει την τρίχα από την θερμότητα και διατηρεί την υγρασία. Με την διατήρηση της υγρασίας, η σιλικόνη βοηθάει στην πιο ομαλή μεταφορά της θερμότητας στην τρίχα, μια ιδιότητα πολύ σημαντική αν υποβάλλετε τα μαλλιά σας σε τεχνικές styling που απαιτούν θερμότητα. Επίσης, η τρίχα που έχει την κάλυψη της σιλικόνης διατηρεί το χρώμα που έχει βαφεί.

 

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της θεραπείας των μαλλιών με σιλικόνη

Η σιλικόνη αποτελεί συστατικό σαμπουάν και conditioner. Όπως όλες οι θεραπείες υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα

  • Λεία και λαμπερά μαλλιά που φαίνονται υγιή και δεν φριζάρουν. Η σιλικόνη καλύπτει τις τρίχες με ένα film που δίνει απαλή υφή στα μαλλιά.
  • Τα μαλλιά είναι πιο εύκολο να χτενιστούν και να ξεμπερδευτούν.
  • Τα μαλλιά αποκτούν περισσότερο όγκο.
  • Τα μαλλιά γίνονται πιο απαλά στην υφή.
  • Η σιλικόνη βοηθάει να περάσουν τα θρεπτικά στον θύλακα της τρίχας.
  • Εγκλωβίζεται η υγρασία, οπότε τα μαλλιά παραμένουν ενυδατωμένα.

Μειονεκτήματα

Ενώ τα θετικά της σιλικόνης φαίνεται να είναι ευεργετικά για τα μαλλιά, με τον καιρό εμφανίζουν μειονεκτήματα. Η σιλικόνη που καλύπτει τα μαλλιά και εγκλωβίζει την υγρασία δεν ξεπλένεται εύκολα, οπότε συσσωρεύεται και εμποδίζει άλλα υλικά (έλαια, νερό, θρεπτικά) να φτάσουν στις ρίζες.

Τα προϊόντα με σιλικόνη που δεν διαλύεται στο νερό μπορούν να ξεπλυθούν μόνο με σαμπουάν που περιέχει θειικό άλας.

Η παρουσία της σιλικόνης, με τον καιρό, προκαλεί προβλήματα στα μαλλιά, επειδή συσσωρεύεται . Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται τα μαλλιά ξηρά, να σπάνε εύκολα και να έχουν την όψη των λιπαρών μαλλιών. Ακόμη,τα βαριά προϊόντα της σιλικόνης προσθέτουν βάρος στα μαλλιά.

Η σιλικόνη βρίσκεται σε προϊόντα styling, όπως λακ, ζελέ, αλλά και σε σαμπουάν και conditioner.

 

 

 

πηγή:www,medindia.net

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.