Θρεπτικές ουσίες για την επιβράδυνση της τριχόπτωσης στις γυναίκες

Νέα έρευνα δείχνει ποιες θρεπτικές ουσίες είναι το κλειδί για την επιβράδυνση της τριχόπτωσης στις γυναίκες

 Η Αμερικανική Ένωση Τριχόπτωσης έβγαλε στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας μελέτης με θέμα την τριχόπτωση των γυναικών. Φαίνεται να δείχνει ότι η τριχόπτωση μπορεί να ελαττωθεί με την καθημερινή κατανάλωση κάποιων θρεπτικών. Η μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωσαν αυτά τα θρεπτικά παρουσίασαν σημαντική επιβράδυνση της αραίωσης των μαλλιών τους και της τριχόπτωσης, σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που δεν πήρε τα συμπληρώματα.

Αν και η τριχόπτωση δεν θεωρείται ιατρικό πρόβλημα έχει ψυχολογικές και σωματικές συνέπειες. Περίπου το 40% των γυναικών θα επηρεαστεί από την τριχόπτωση. Ο αριθμός φαίνεται να ανεβαίνει στο 50% για τις γυναίκες πάνω από την ηλικία των 50. Οι θεραπείες για την τριχόπτωση θεωρούνται αποτελεσματικές σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ η εμφύτευση μαλλιών αποτελεί την μόνη μόνιμη λύση της τριχόπτωσης. Όμως αυτή η έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Τριχόπτωσης προτείνει έναν τρόπο για να επιβραδύνουν οι γυναίκες τον ρυθμό της τριχόπτωσης και να κρατήσουν τα μαλλιά τους λίγο περισσότερο.

Οι θρεπτικές ουσίες κλειδιά

Η μελέτη χρησιμοποίησε ένα δείγμα 80 γυναικών. Μισές ήταν πριν την εμμηνόπαυση και μισές μετά την εμμηνόπαυση. Σύγκρινε τα αποτελέσματα με μια ομάδα ελέγχου 40 γυναικών, χωρισμένων πάλι 50\50 σε σχέση με το αν είχαν φτάσει στην εμμηνόπαυση. Το δείγμα έπαιρνε καθημερινά ένα συμπλήρωμα που περιείχε 460mg ελαίο ψαριού, 460mg σπορέλαιο μαύρης σταφίδας (πλούσιο σε γάμμα- λινολινικό οξύ, ένα ωμέγα -6 λιπαρό), 5mg βιταμίνης Ε, 30mg βιταμίνης C και 1mg λυκοπένιο.

Πήραν αυτό το συμπλήρωμα για 6 μήνες και όλες οι γυναίκες χρησιμοποίησαν ένα ουδέτερο σαμπουάν σε όλη την διάρκεια της έρευνας. 89,9% των γυναικών που πήρε το συμπλήρωμα, ανέφερε σημαντική μείωση της τριχόπτωσης, αποδεικνύοντας τα οφέλη των θρεπτικών στην υγεία των  μαλλιών. Το 86% ανέφερε βελτίωση στην διάμετρο της τρίχας και το 87%β ελτίωση στην πυκνότητα των μαλλιών. Αυτές οι αναφορές τεκμηριώθηκαν επιστημονικά με μετρήσεις στην διάμετρο της τρίχας και στην πυκνότητα και έδειξαν μια γενική αύξηση στις γυναίκες που πήραν το συμπλήρωμα.

Τι σημαίνει αυτό

Η νέα μελέτη μας προσφέρει την γνώση για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες να φροντίσουν τα μαλλιά τους. Επίσης δίνει πληροφορίες  για τα αποτελέσματα που έχουν τα θρεπτικά στην επιβράδυνση της τριχόπτωσης και στην βελτίωση της υγείας των μαλλιών. Ενώ η τριχόπτωση είναι αναπόφευκτη με την πάροδο της ηλικίας, ξέροντας ότι μερικές βιταμίνες και θρεπτικά μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη, θα οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνες, με την ελπίδα να εξαλειφθεί η τριχόπτωση εντελώς.

Μέχρι όμως να έρθει εκείνη η ώρα οι θεραπείες και οι συμβουλές παραμένουν ίδιες. Ακολουθώντας μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά και αντιοξιδωτικά, μπορείτε να διατηρήσετε την καλή υγεία των μαλλιών σας και την τριχόπτωση στο ελάχιστο, όσο γίνεται περισσότερο.

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.