Τριχολογία: ο εξειδικευμένος στην τριχόπτωση δερματολόγος

Μπορεί ο εξειδικευμένος στην τριχόπτωση δερματολόγος να βοηθήσει τα μαλλιά σας;

 

Η τριχολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τα μαλλιά και ο εξειδικευμένος στην τριχόπτωση δερματολόγος είναι  ο γιατρός που μπορεί να βοηθήσει την εικόνα των μαλλιών σας και να βελτιώσει την κατάστασή τους.

Βλέπουμε συνεχώς διαφημίσεις μοντέλων με πλούσια μαλλιά, που για τους περισσότερους από εμάς μοιάζουν εξωπραγματικά, όμως με την βοήθεια του εξειδικευμένου στην τριχόπτωση δερματολόγου, θα νιώσετε ξανά περήφανοι για τα μαλλιά σας.

 

Η βοήθεια της κομμώτριας δεν είναι αρκετή

Φυσικά μπορείτε να επισκεφθείτε την κομμώτριά σας, και να της ζητήσετε βοήθεια και συμβουλές για την υγεία των μαλλιών σας, όμως αν υποφέρετε από ερεθισμό του τριχωτού ή τριχόπτωση, ο εξειδικευμένος στην τριχόπτωση δερματολόγος θα σας συμβουλεύσει για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε, για να προλάβετε την μόνιμη τριχόπτωση και τον ερεθισμό, και τελικά να καταφέρετε να αποκτήσετε τα μακριά μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν.

Επειδή τα μαλλιά του κάθε ανθρώπου  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είναι διαφορετικά, ο γιατρός θα προσπαθήσει με ερωτήσεις και προσεκτική εξέταση να εκτιμήσει την κατάσταση και  να κατανοήσει τις ανάγκες των δικών σας μαλλιών, ώστε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση.

 

Τι μπορεί να ανακαλύψει ο εξειδικευμένος στην τριχόπτωση δερματολόγος

 

Ο γιατρός θα εξετάσει το τριχωτό της κεφαλής και τις τρίχες μεμονωμένα, για να ερευνήσει αν υπάρχουν υποβόσκουσες καταστάσεις που εμποδίζουν το μάκρεμα των μαλλιών.

Ένα μη υγιές τριχωτό μπορεί να εμποδίσει την σωστή ανάπτυξη των μαλλιών και ο εξειδικευμένος στην τριχόπτωση δερματολόγος μπορεί να αναγνωρίσει προβλήματα, όπως η πιτυρίδα και οι βακτηριακές καταστάσεις, οι οποίες οδηγούν σε σοβαρή βλάβη και έλλειψη ανάπτυξης.

Το καθημερινό λούσιμο,  στέγνωμα και styling, ειδικά με συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα, όπως το πιστολάκι, το σίδερο και η μασιά, κάνουν τα μαλλιά πιο εύθραυστα, λεπτά και τα καταστρέφουν.

Ακόμη και η χρήση της λάθος βούρτσας μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στους θύλακες της τρίχας.

 

Αν δεν φροντίζετε σωστά το τριχωτό, μπορεί να αντιμετωπίσετε καταστάσεις όπως η Ψωρίαση ή η Θυλακίτιδα, οι οποίες προκαλούν φλεγμονή και ερεθισμό στο δέρμα και τελικά έντονη  τριχόπτωση.

 

 

Καθορισμός της καλύτερης θεραπείας

 

Ο εξειδικευμένος στην τριχόπτωση δερματολόγος θα εκτιμήσει την κατάσταση, μετρώντας την ενυδάτωση του τριχωτού, το ρΗ και τα επίπεδα του σμήγματος, και θα ετοιμάσει το πλάνο της θεραπείας του τριχωτού, συμπεριλαμβάνοντας και θεραπείες αναδόμησης.

Οι θεραπείες με τοπική εφαρμογή φαρμάκου και με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, διορθώνουν τις βλάβες στο τριχωτό και οδηγούν σε πιο υγιή και γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών. Ο γιατρός θα ελέγχει την ανάπτυξη των μαλλιών σας, για να βεβαιωθεί ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική.

 

Αν το τριχωτό της κεφαλής είναι υγιές και εξακολουθείτε να έχετε δυσκολίες, τότε ο γιατρός θα σας επισημάνει κάποια άλλα θέματα υγείας που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν.

 

Ο παράγοντας διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά το σώμα έχει την τάση να τροφοδοτεί πρώτα τα εσωτερικά όργανα, γι΄ αυτό πρέπει να προσλαμβάνετε αρκετή ποσότητα από αυτά, για να μην υποφέρουν τα μαλλιά σας.

 

Τα αυτοάνοσα νοσήματα σταματούν, επίσης, την ανάπτυξη των μαλλιών.

 

Ο εξειδικευμένος στη τριχόπτωση δερματολόγος θα ζητήσει αιματολογικό έλεγχο, για να έχει μια εικόνα της γενικής κατάστασης της υγείας και για να εντοπίσει υποβόσκουσες καταστάσεις που επηρεάζουν την υγεία του τριχωτού.

 

Μειώσετε το άγχος, το οποίο αποτελεί απειλή για όλο το σώμα και φυσικά και για τα μαλλιά. Οι ασκήσεις και οι τεχνικές χαλάρωσης ανεβάζουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, ελαττώνουν το άγχος και τελικά προωθούν την ανάπτυξη των μαλλιών.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.